Primul primar din România reținut pentru fraudă electorală a fost plasat în arest la domiciliu: ”Inculpații au acționat cu naturalețe și chiar râdeau”

Primul primar din România reținut pentru fraudă electorală a fost plasat în arest la domiciliu: ”Inculpații au acționat cu naturalețe și chiar râdeau”

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (PNL), inculpat alături de alte 16 persoane într-un dosar în care este cercetată fraudarea alegerilor din toate secţiile de votare din localitate, la scrutinul din 27 septembrie 2020, a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu. Decizia instanţei de judecată este definitivă.

Decizia Tribunalului Prahova în cazul primarului din Ciorani este definitivă. "Admite cererea inculpatului Marin Voicu, cercetat pentru săvârşirii instigării la infracţiunea de falsificare a documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată (...) (20 acte materiale) şi şi înlocuieşte măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile”, este decizia pronunţată, miercuri, de Tribunalul Prahova, soluţia este definitivă.

În acelaşi dosar, alte 15 persoane, mare parte dintre acestea angajaţi ai Primăriei Ciorani, se află în arest la domiciliu, iar un inculpat a fost plasat sub control judiciar. Patru inculpate au semnat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei în faţa anchetatorilor.

Primarul din Ciorani a stat în arest o lună

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu (membru PNL, fost lider local al PSD), şi alte 15 persoane au fost arestaţi preventiv, în urmă cu peste o lună, într-un dosar de fraudă electorală, iar un alt inculpat a fost arestat la domiciliu la acel moment. Ulterior, edilul şi un alt inculpat au rămas în arest preventiv, ceilalţi suspecţi fiind plasaţi în arest la domiciliu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ancheta a pornit ca urmare a unei plângeri penale, iar de la depunerea plângerii şi până la reţinerea suspecţilor saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost violaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu, în  luna februarie. Cu acea ocazie, au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate, iar cazul face obiectul unui alt dosar penal.

Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună. Ceea ce se remarcă este faptul că inculpaţii acţionat cu ”naturaleţe” şi chiar râdeau de ceea ce fac.