Primul gest de sfidare a coronavirusului: Bienala de Arhitectură de la Veneția nu se amână!

Primul gest de sfidare a coronavirusului: Bienala de Arhitectură de la Veneția nu se amână!

În ciuda contextului actual, Bienala de Arhitectură de la Veneția se va deschide publicului pe 23 mai, au confirmat organizatorii când au dezvăluit detaliile programului.

Răspândirea virusului a avut impact asupra altor evenimente din oraș, MIDO, cel mai mare târg de ochelari din lume, fiind amânat.

Alte evenimente afectate de răspândirea coronavirusului includ târgul Light + Building din Frankfurt, care a fost amânat până în septembrie.

În China, au fost amânate mai multe evenimente de design, inclusiv Design Shanghai și Festivalul designului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Paolo Baratta, președintele Bienalei, a anunțat detalii despre a 17-a Bienală de Arhitectură printr-o conferință online în această dimineață.

Speculațiile privind o amânare a celei mai prestigioase Bienale de Arhitectură din lume au avut loc în urma izbucnirii coronavirusului din Italia, dar Baratta nu a menționat-o.

Conferința online a fost realizată după ce o conferință de presă fizică programată pentru 3 martie la Institutul Cultural Italian din Londra a fost anulată fără explicații.

Conferința de presă online a avut loc, deoarece numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Italia a crescut la 555. Majoritatea acestor cazuri sunt concentrate în regiunile nordice ale Lombardiei și Veneto, unde Veneția este capitala.

Tema Bienalei este “Cum vom trăi împreună?”

În cadrul conferinței de presă, difuzată de la sediul bienalei Ca 'Giustinian din Veneția, Paolo Baratta a prezentat temele evenimentelor din acest an.

Hashim Sarkis, care va curatoria bienala din acest an, s-a alăturat printr-un link video din Statele Unite. El a explicat ideile din spatele temei din acest an, care este “Cum vom trăi împreună?”

„Avem nevoie de un nouă înțelegere a spațiului”, a spus Sarkis.

"În contextul extinderii diviziunilor politice și creșterea inegalităților economice, facem apel la arhitecți să își imagineze spațiile în care să putem trăi cu generozitate împreună."

"De fapt, Bienala de Arhitetura 2020 afirmă rolul vital al arhitectului atât în ​​calitate de inițiator, cât și în calitate de custode al spațiului", a adăugat el.

Arhitectul Marcela Ioan, de la firmă de design interior RewireID, a spus: "Ca arhitect mă lovesc deseori de probleme de înțelegere a spațiului. Noi, cei care amenăjăm spații pentru a armoniza perosonalitatea cu esteticul, dar mai ales cu latura funcțională, avem misiunea de a face oamenii să înțeleagă această cultură a dăruirii".

În total, 114 participanți din 46 de țări vor contribui la bienală, care este de așteptat să atragă aproximativ 250.000 de vizitatori.

Amânarea celui mai mare salon de mobilă din lume