Pride TM reprezintă mai mult decât o săptămână dedicată culturii queer, aceasta reprezintă o celebrare a progresului, incluziunii şi a artei. De la spectacole şi muzică, la vernisaje şi discuţii libere, evenimentul transmite un mesaj simplu: toţi facem parte din aceeaşi comunitate mai mare şi diversă a oraşului.

Program:

Luni, 3 iunie, ora 19:00, la Atelierul de Urbanism din Piaţa Victoriei va avea loc vernisajul expoziţiei ”Perspective personale”. Vor fi expuse lucrări ale artiştilor locali despre şi pentru comunitatea LGBTQ+ locală.

Marţi, 4 iunie, ora 19:00, la Casa Artelor se va ţine conferinţa ”Perspective legale” despre drepturile persoanelor LGBTQ+ şi parteneriatul civil, discuţii purtate împreună cu Asociaţiile MozaiQ şi Accept.

Miercuri, 5 iunie, de la ora 18:00 va avea loc lansarea editurii Hecate la Cărtureşti Mercy şi de la ora 19:30 la Teatrul German vom putea viziona info bio show “La Institutul Schimbării”, o producţie a Centrului Naţional al Dansului Bucureşti. Bilete pentru info bio show se pot achiziţiona de la Teatrul German, la casierie sau online.

Joi, 6 iunie, de la ora 19:00, la Ambasada, persoane din comunitatea LGBTQ+ vor spune poveşti personale în cadrul evenimentului ”Storytelling ca instrument al schimbării”, în parteneriat cu Decât o Revistă şi Asociaţia Accept.

Vineri, 7 iunie, la Ambasada, de la ora 19:00 participanţii sunt întâmpinaţi cu un open wine bar şi muzică de Armies, iar la ora 20:00 va avea loc un concert performativ ”Songs & Ballads from Gay Herstory" de #FLUID.

Pride TM este o iniţiativă Identity.Education. Identity.Education este partener Timișoara2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul ”Perspective Fluide  – Depăşirea vechilor mentalităţi prin puterea culturii”. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Timișoara2021 şi MozaiQ prin Fondul Comunitar.