Evenimentul Zilei > Monden > Primul concurs din cariera Loredanei, câștigat cu o mică păcăleală
Primul concurs din cariera Loredanei, câștigat cu o mică păcăleală

Primul concurs din cariera Loredanei, câștigat cu o mică păcăleală

La 30 de ani de la câștigarea trofeului Mamaia, Loredana a rememorat pe pagina ei de Facebook tot ce s-a întâmplat în acele zile. Cântăreața spune că evenimentul a marcat nu doar cariera ei, ci și industria muzicii autohtone: Loredana a fost cea mai tânără câștigătoare din istoria competiției.

Puțină lume știe că la acea ediție a festivalului, considerat cel mai important concurs de tinere talente al vremii, Loredana a fost singura care nu a apărut pe afișul competiției, unde s-au aflat Dana Bartzer, Oana Sârbu, Monica Anghel și mulți alți tineri artiști. A fost o eroare a organizatorilor, iar părinții ei – veniți de la Onești ca să-și susțină fiica, împreună cu fratele mai mare cu un an, – au fost foarte descurajați și au crezut că nu o să aibă nicio șansă să câștige, oricât de bine ar cânta.

Vocea Loredanei la Mamaia a fost însă atât de spectaculoasă, încât publicul a aplaudat- o minute în șir, iar a doua zi a fost anunțată drept câștigătoarea marelui trofeu.

La începutul aceluiași an, Loredana câștigase un alt concurs de talente foarte important, „Steaua fără nume”, „deghizându- se” cu ochelari și îmbrăcăminte bătrânicioasă ca să pară mai în vârstă și să fie eligibilă pentru competiție. De altfel, asta a încurajat-o să încerce la Mamaia. (

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.