Primul care a folosit propaganda pentru scopuri personale, de imagine publică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
- Radu Stefanescu
- 18 decembrie 2020, 01:56
Sănătatea nu-ţi este afectată, ai gust și miros, dar este bine să dai dovadă de prudenţă şi să eviţi frigul, umezeala şi curentul. Magnetismul personal e în creştere, poţi lămuri unele situaţii sentimentale!
18 decembrie
Primul care a folosit propaganda pentru scopuri personale, de imagine publică. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Pe 18 decembrie s-au născut Steven Spielberg, Willy Brandt, Brad Pitt, Paul Klee, Ty Cobb, Jonathan Cainer, Vasile Veselovski, Horia Vintilă, Vasile Maniu, Dionisie Şincan.
În calendarul creştin ortodox, dar pe 18 decembrie, este Sf. Cuvios Daniil Sihastrul. Sfântul Ambrozie spune că numai în pustnicie poţi să-L înţelegi pe Dumnezeu şi să te rogi cum trebuie. Daniil i-a urmat sfatul, probabil fără să ştie operele truditorului din antichitate. Pentru că Dumnezeu luminează minţile şi oamenii ajung la acelaşi gând, la acelaşi rezultat, fie că sunt acum, aici, sau acum o mie de ani.
„Se spune că, în vremea tinereţii sale, vlăstarul domnesc, Ştefan, ar fi ascultat cu luare aminte, în chilia de piatră de pe apa Viţeul, îndrumările şi poveţele fericitului ascet.” (Proloagele, IV, pagina 70).
Tot pe 18 decembrie mai sunt Sfinții Sebastian, Zoe și Modest.
Tradiţional, Sf. Modest este în calendarul folcloric un alt sfânt protector al animalelor şi al oamenilor, foarte asemănător cu Apostolul, cu Marcu Evanghelistul.
Dacă aveţi un animăluţ, făceţi-i un cadou! S-ar putea, în mod sigur, animalele nu au discernământ, ca pisicuţa sau căţeluşul să nu realizeze sărbătoarea, dar Sfântul Modest vede, ia atitudine, iubeşte pe cei blânzi şi îi pedepseşte exemplar pe cei care chinuiesc sau vorbesc de rău nevinovatele animale, prima Creaţie vie a Domnului.
Sf. Modest este un Sfânt care stă înaintea plugarilor, când ies oamenii la arat. Se dă de pomană făină şi mălai pentru sănătatea vitelor şi animalelor de curte şi din casă. Sf. Modest se serbează cu mare veselie făcându-se mare praznic. Obştea aduce un butoi cu vin punând pe unul să-l vândă şi câştigul să fie în folosul bisericii. Nu se pun vitele la muncă: boii, caii etc. În trecut, când era molimă, sau boala vitei cea mare, oamenii au apelat la Sf. Modest, care i-a scăpat. Se ţine că să se scape oamenii de boli molipsitoare şi femeile de bolile lor. (Speranţia)