Evenimentul Zilei > Horoscop > Primii creștini au fost trei astrologi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Primii creștini au fost trei astrologi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Primii creștini au fost trei astrologi. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Reuşeşti să treci cu succes peste unele obstacole. Cei din jurul tău spun că ai talent! De fapt, te apropii de Crăciun, cu sufletul şi trupul și vrei să te bucuri de fiecare secundă!

Pentru Sfântul Iustin, magii erau preoți ai unui cult oriental, probabil zoroastrieni, si practicieni ai magiei si astrologiei. Vizita magilor la iesle a reprezentat momentul convertirii lor la creștinism, dar și convertirea astrologiei pe care o reprezentau. Sfantul Iustin citeaza relatarea lui Matei, ca pe un semn oferit lumii potrivit căruia Creștinismul este credința cea adevarata. Numarul magilor – trei – deriva din cel al darurilor pe care aceștia le-au facut lui Hristos, dupa cum ne spune Matei. O pictură din Catacomba Domitilei arata patru magi in timp ce una din Catacomba lui Petru si Marcelin numai doi. Mai multe documente siriene numesc doisprezece magi. Dar aceste lucruri au fost studiate și sunt dintr-o altă poveste. Nu mai îmi amintesc exact, este ceva duios, ca o amintire de mii de ani, a existat vreun film ”Al Patrulea Mag”? Care, întârziat și pierdut în deșert și în lume, nu ajunge la Iisus decât ca să-L vadă pe Cruce! A fost un film, sau doar o viziune de-a mea?

Ceea ce poate fi recunoscut drept cea mai impresionanta exegeză este aceea potrivit căreia magii au fost primii marturisitori ai Sfintei Treimi. Aceasta explica apariția lor în aproape toate imaginile artistice si traditiile literare ca trei oameni, diferiti, însa asemănatori. Bun,  Magii s-au inchinat lui Hristos ca unui Dumnezeu oferindu-i aur, tamaie și smirnă.

Sfinții Parintii au interpretat și au dezvoltat insemnatatea simbolica a darurilor. Potrivit Sfantului Irineu de Lyon, magii i-au oferit lui Iisus mir (care era folosit la ungerea cadavrelor) pentru a arata ca Acesta avea sa moara si ca va fi inmormantat din dragoste pentru oamenii muritori, aur deoarece era un Imparat in Veșnica Imparație, si smirna (arsă pe altar ca jertfa) pentru ca era Dumnezeu adevărat.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: