Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, acuzat că a violat o minoră, a fost eliberat din arest
Primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, acuzat că a violat o minoră, a fost eliberat din arest

Primarul din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, acuzat că a violat o minoră, a fost eliberat din arest

Primarul liberal din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, anchetat pentru act sexual cu un minor, a fost eliberat de către autorități.

Primarul liberal din Ștefăneștii de Jos, Robert Ștefan, reținut, joi, pentru 24 de ore, a fost eliberat din arestul preventiv, alături de ceilalți doi bărbați acuzați de violarea unei fete de 12 ani. Decizia a fost anunțată de Parchetul din Buftea, care a menționat că măsura s-a fundamentat pe faptul că nu sunt împlinite condițiile impuse de lege pentru a formula o cerere de arestare preventivă la instanță.

Pedeapsă mai blândă pentru primar

Edilul este cercetat pentru act sexual cu minor – este o mențiune importantă în condițiile în care vorbim despre o infracțiune care se pedepsește mai blând decât violul. De menționat că în urma evenimentului, fata a rămas însărcinată și are un copil de trei ani.

Cercetările vor continua, sunt vizate fapte de viol, șantaj, influențarea declarațiilor și act sexual cu un minor. Vorbim despre un caz deschis în anul 2018.

„Ca urmare a interesului manifestat de către reprezentanţii mass-media cu privire la dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii.

Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate.

Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate”, a transmis Poliția Județeană Buftea printr-un comunicat.

Cazul se află în anchetă de trei ani

În urma investigațiilor ar fi rezultat că în 2018, minora a născut un copil la maternitatea Polizu din Capitală. Cercetările ar fi început încă din noiembrie 2018, pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor. În februarie 2021 s-ar fi înregistrat și un denunț, iar cele două dosare au fost comasate.

În urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii faptelor cercetate, totodată fiind dispusă și schimbarea încadrării juridice a faptelor cercetate în viol, fiind extinsă urmărirea penală și față de infracțiunile de șantaj și influențarea declarațiilor.

La data de 9 iunie, Judecătoria Buftea a emis 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele suspecților și la sediul Primariei Ștefăneștii de jos, întrucât unul din suspecți este primarul localității.

Susţinătorii şi rudele edilului s-au adunat în faţa casei primarului, la momentul percheziției, şi au început să ameninţe jurnaliştii şi poliţia.

„Acuzațiile vin de la niște oameni care au avut conflicte vechi, a fost vorba și despre șantaje. Conflictele sunt vechi. El este căsătorit, are copii mari, nu-și permite domnul primar să (facă așa ceva – n.r.). Iar minora nu o cunoaștem, fiindcă nu e de aici”, spune unul dintre localnici.

Alții nici nu știu ce să creadă. „Nu a creat probleme vreodată”, a spus un altul despre primarul comunei. „El e primar cuminte, e băiat din sat… Dar dânsul poate să știe mai bine (ce a făcut – n.r.)”, a spus un alt cetățean.