Evenimentul Zilei > Social > Primarul din Târgu Mureș a scăpat de judecata staborului, dar ajunge la discriminare
Primarul din Târgu Mureș a scăpat de judecata staborului, dar ajunge la discriminare

Primarul din Târgu Mureș a scăpat de judecata staborului, dar ajunge la discriminare

Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) va dezbate, marți, cazul primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea, care a declarat că doreşte anchetă socială pentru cuplurile care vor să aibă copii.

„Lipsa dezbaterilor publice şi a discuţiilor organizate într-un mediu adecvat nasc de cele mai multe ori legi, hotărâri de Guvern şi alte acte normative foarte greu de aplicat, cu urmări de cele mai multe ori ciudate. Aşa se întâmplă şi în cazul legislaţiei privind acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului care, după părerea mea, ar trebui abordată altfel. Nimeni nu se poate opune dorinţei de a avea un copil, însă populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă.

De mai bine de şase ani, am atras atenţia asupra acestor aspecte, dar se pare că pe nimeni nu interesează. Reiau acest subiect şi propun introducerea obligatorie a unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aducă pe lume copii, anchetă care să ţină cont de următoarele lucruri: dovada unui loc de muncă şi a unei locuinţe stabile, situaţie financiară acceptabilă, un nivel de educaţie minim stabilit prin lege, vârsta minimă la care un adult să devină părinte etc.”, a scris primarul Dorin Florea, pe Facebook.

După protestele mai multor ONG-uri și a uor comunităților de romi,  CNCD s-a autosesizat în urma acestor declarații. „Am demarat o autosesizare. Citaţia a fost deja transmisă către domnul primar, la biroul dânsului, la Primăria din Târgu Mureş. L-am citat pentru săptămâna viitoare, pentru marţi, la audieri, iar tot săptămâna viitoare, miercuri, aş vrea ca această speţă să fie dezbătută de Colegiul Director al CNCD”, a declarat preşedintele CNCD, Asztalos Csaba.