Evenimentul Zilei > EVZ Special > Primarul ce „consuma” minore traficate cade înainte de alegeri. „Ne-a făcut de râs”
Primarul ce „consuma” minore traficate cade înainte de alegeri. „Ne-a făcut de râs”

Primarul ce „consuma” minore traficate cade înainte de alegeri. „Ne-a făcut de râs”

Consilierii locali dintr-o comună ieșeană cer demisia primarului, reproșându-i comportamentul imoral.

Mai mult, din același motiv, locuitorii comunei au inițiat o petiție și strâng semnături pentru a susține demersul consilierilor. În cazul în care edilul imoral nu va da curs cererii oamenilor, aceștia nu exclud organizarea unui referendum pentru demiterea sa.

Primarul comunei Mogoșești Siret, din județul Iași, Damian Butnariu, este acuzat că a întreținut relații amoroase cu două minore chiar în biroul din care ar trebui să administreze treburile localității, în folosul cetățenilor.

Informațiile au fost dezvăluite într-un dosar penal în care au fost judecați mai mulți indivizi din zona Pașcani, acuzați de trafic de minore. Comportamentul primarului a scandalizat oamenii din locaitate care îi cer să părăsească Primăria și să renunțe la funcție.

După izbucnirea scandalului, care a provocat un val de reacții negative, consilierii locali au decis că primarul trebuie să plece și doresc să-i ceară demisia de la primărie. Concomitent, locuitorii comunei au inițiat o petiție prin care îi cer lui Damian Butnariu să părăsească funcția.

„Cetățenii comunei Mogosești-Siret cer primarului în funcție, Damian Butnariu, să demisioneze din cauza prejudiciului adus asupra comunei și cetățenilor săi, în urma procesului în care a recunoscut că a abuzat minore în incinta Primăriei, în anul 2007. În tot acest timp, cazul a fost ascuns de ochii cetățenilor, iar în urma aflării acestei fapte, cetățenii au cerut explicații primarului. Însă acesta a blocat accesul cetățenilor și a șters mesajele de pe profilul personal de pe rețelele de socializare. În urma faptelor sale, cetățenii îi cer demisia din funcția de primar și explicații precum și scuze publice, cu privire la modul în care s-a comportat față de cetățeni, cât și pentru ponegrirea comunei la nivel național”, se arată în petiția respectivă, citată de presa locală.

În cazul în care primarul Butnariu refuză să dea curs solicitării, consilierii locali vor să inițieze demersurile pentru organizarea unui referendum local pentru demiterea acestuia.

Primarul vrea să candieze iar, în ciuda scandalului

Damian Butnariu a recunoscut în instanţă, unde era audiat ca martor într-un dosar de trafic de minori, că a întreţinut relaţii sexuale cu două fete în sediul Primăriei.

„Martorul a confirmat faptul că, în cursul lunii septembrie a anului 2007, a întreţinut raporturi sexuale orale în sediul primăriei, cu numita (..) şi cu persoana vătămată (…), care i-au fost aduse de către inculpatul (…) plătindu-i inculpatului, pentru serviciile sexuale prestate de cele două tinere, suma de 100 sau 150 lei”, se arată în motivarea instanței.

După ce faptele au apărut în presă, primarul a scris pe Facebook că e mândru de ceea ce a făcut ca edil şi că are puterea să recunoască dacă greşeşte. De altfel, el a declarat că intenționează să candideze din nou la Primărie la viitoarele alegeri locale. În legătură cu solicitarea consilierilor locali de a părăsi funcția, Damian Butnariu a spus că-i va da curs doar dacă susținătorii demersului vor întruni majoritatea în Consiliul Local.