Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria condusă de Gabriela Firea vrea să acceseze FONDURI EUROPENE. În ce vrea să INVESTEASCĂ 150 de milioane de euro
Primăria condusă de Gabriela Firea vrea să acceseze FONDURI EUROPENE. În ce vrea să INVESTEASCĂ 150 de milioane de euro

Primăria condusă de Gabriela Firea vrea să acceseze FONDURI EUROPENE. În ce vrea să INVESTEASCĂ 150 de milioane de euro

Primăria Capitalei a organizat dezbaterea publică a proiectului de hotărâre pentru aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă. După aprobare, vor putea fi accesate fonduri europene de până la 220 de milioane de euro, dintre care 150 de milioane de euro pentru reformarea transportului public

Planul de Mobilitate Urbană Durabila 2016-2030 Regiunea Bucureşti – Ilfov a fost dezbătut la sediul Primăriei Capitalei, după ce perioada de consultare a publicului s-a încheiat pe 22 februarie. La dezbatere au fost prezenţi viceprimarul general al municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, Marius Ghincea director DATJ din cadrul PMB, Aura Răducu, Sorin Chiriţă, în calitate de membri ai grupului de lucru pentru mobilitate urbană, Irinel Scrioşteanu, reprezentant al Consiliului Judeţean Ilfov, consilieri generali, dar şi membri ai unor organizaţii non-guvernamentale.

Prezent la şedinţa de dezbatere a PMUD, Sorin Chiriţă a declarat: „În sfârşit, după 26 de ani de la Revoluţie, avem un document programatic care abordează întreaga regiune Bucureşti-Ilfov. Faptul că a durat peste un an de zile dezbaterea documentului este un lucru excepţional şi foarte bine că s-a întâmplat asta, oamenii au avut timp să facă observaţii şi comentarii”.

 

Aceştia au adăugat că, prin aprobarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila, Primaria Municipiului Bucuresti, alaturi de Consiliul Judetean Ilfov, vor putea accesa fonduri europene de pana la 220 de milioane de euro prin Programul Operational Regional, dintre care 150 milioane de euro vor fi folositi pentru reformarea transportului public.

Alte doua proiecte importante pentru Capitala care se vor realiza dupa aprobarea PMUD sunt extinderea retelei de metrou, in special magistrala M6 Otopeni si extinderea zonei Magurele, pentru a facilita dezvoltarea proiectului ELI-NP (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), cel mai mare proiect european de cercetare nucleara laser. Astfel, este important sa se asigure o accesibilitate cat mai buna intre aeroportul Otopeni, centrul Capitalei si Magurele pentru miile de cercetatori care urmeaza sa vina in aceasta zona.