Editura Evenimentul si Capital

Anunţ de la Primăria Capitalei. SE TAIE MULTE MILIOANE. News alert

Autor: | | 0 Comentarii | 1363 Vizualizari

O nouă rectificare bugetară va avea loc la Primăria Capitalei, după ce modificările ce se voiau aduse bugetului au fost respinse la ultima şedinţă CGMB. Noua rectificare va fi dezbătută astăzi.

Una din teme este majorarea subvenţiilor pentru acoperirea diferenţelor de preţ şi tarif la transportul în comun cu 200 de milioane de lei, ajungând la 764 de milioane de lei. Conform propunerii de proiect, arată Dcnews.ro, vor fi tăiate 24 de milioane de lei de la reducerea poluării (n.r. de la proiecte privind soluţii anti-praf (în minus cu 2,3 milioane de lei), implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală (mai puţin cu 12 milioane de lei), actualizarea registrului spaţiilor verzi (mai puţin cu 5,8 milioane de lei sau elaborarea documentaţiei tehnice pentru înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie în cadrul proiectului Centura Verde a Capitalei (mai puţin cu 2,7 milioane de lei)) şi 3,6 milioane lei din totalul de 7,7 milioane pentru reabilitarea Palatului Voievodal Curtea Veche, alocându-se în schimb 1 milion de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unei săli multifuncţionale în cadrul Complexului sportiv „Lia Manoliu”. De asemenea, se mai taie 62,1 milioane de lei din cei 67 de milioane de lei prevăzuţi în acest an pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Banii erau prevăzuți pentru reabilitarea a peste 30 km de rețea.

Conform aceleiași surse, creditele bugetare prevăzute pentru colectarea, tratarea şi distrugerea deşeurilor se reduc cu 3,8 milioane de lei, ajungând la 1 milion de lei, în timp ce creditele de angajament vor creşte cu 5 milioane de lei. Se reduce cu 10 milioane de lei bugetul alocat reţelelor de alimentare cu apă, canalizare, iluminat public şi a drumurilor din cartierul Henri Coandă și se mai taie 136 de milioane de lei, de la proiecte de modernizare stradală. Primăria Capitalei vrea să reducă și bugetul RADET cu 10,4 milioane de lei, iar în cazul STB (fostă RATB), se taie 6,1 milioane de lei, de la proiectele de instalare a sistemelor de informare a călătorilor în staţii, pe peroanele liniei de tramvai 41.

Administraţia Spitalelor şi Servciilor Medicale (ASSMB) a cerut diminuarea bugetului cu 47,1 milioane de lei, ajungând la 517 milioane de lei.

Și bugetul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti va fi redus şi el cu 41,5 milioane de lei (ajungând la 498 de milioane de lei), dintre care 3,4 milioane de lei de la cantinele de ajutor social şi 17 milioane de lei de la ajutoare sociale. De la Administraţia Străzilor vor fi tăiaţi 181 de milioane lei (ajungând la 155 de milioane de lei), dar la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) bugetul se suplimentează cu 14,5 milioane de lei (ajungând la 134 de milioane de lei).

Acesta este al doilea proiect de rectificare bugetară ce va fi dezbătut de consilierii generali în doar două săptămâni. La şedinţa CGMB din 18 octombrie, rectificarea a fost respinsă deoarece, PSD-ALDE s-a aflat în minoritate prin lipsa unui consilier PSD.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI