Cîrstea a înregistrat cel mai bun rezultat la Australian Open, în urma succesului înregistrat, astăzi (n.r.-calificarea în „optimi”), în fața americancei Alison Riske, scor 6-2, 7-6(2). A fost o victorie dureroasă pentru Sorana, la propriu, deoarece a avut probleme la piciorul drept din cauza încălțărilor. Pe lângă acest lucru, românca s-a arătat deranjată de vremea din Australia.

„Sunt fericită. Sunt a doua oară în optimi la un Grand Slam şi prima dată la Melbourne. Mi-aş fi dorit mai multe rezultate, dar e bine şi aşa. Cred că am jucat bine şi am gestionat aşa cum a trebuit momentele dificile. Cum am spus şi înaintea meciului, încerc să fac orice ca să nu mă abat de la planul pe care îl stabilesc cu antrenorul. M-au bătut adidaşii şi am făcut nişte băşici. Le aveam dinainte, dar îmi căzuseră pansamentele. Nu e nimic grav, sunt ok…

N-am văzut în viaţa mea aşa schimbări de temperatură. Chiar vorbeam cu cineva şi îi spuneam asta. E dificil, dar trebuie să te adaptezi, nu avem ce face. Mie îmi place mai mult pe căldură, însă nu e după cum îmi place mie”, a declarat Sorana Cîrstea, după meciul de azi.