Evenimentul Zilei > International > PRIMA NOAPTE a micuței prințese la Palat. Care sunt NUMELE preferate pentru bebeluș și ORIGINEA acestora
PRIMA NOAPTE a micuței prințese la Palat. Care sunt NUMELE preferate pentru bebeluș și ORIGINEA acestora

PRIMA NOAPTE a micuței prințese la Palat. Care sunt NUMELE preferate pentru bebeluș și ORIGINEA acestora

Ducele și ducesa de Cambridge au petrecut prima noapte cu noul lor bebeluș, la Palatul Kensington, scrie BBC News. Numele celui de-al doilea copil, surioara prințului George, ar putea fi anunțat azi, iar membri ai familiei regale și părinții ducesei ar putea veni în vizită azi, scrie presa engleză.

Prințesa, care este a patra în linie la tron, a venit pe lume sâmbătă dimineața, la Spitalul Sf. Mary din Londra și a cântărit 3,8 kg.

Tower Bridge a fost printre cele câteva obiective turistice importante care au aprins lumini roz, în onoarea micuței prințese.

Familia Cambridge își va petrece următoarele zile la Palatul Kesington, iar apoi vor pleca la locuința lor de la țară, de pe domeniile Casei Regale, Anmer Hall, din Norfolk.

Casele de pariuri au anunțat că numele preferate de britanici pentru prințesă ar fi Charlotte sau Alice, urmate de Olivia, Victoria și Elizabeth.

Un purtător de cuvânt al Casei de pariuri Ladbrokes a spus: „N-am avut nicio zi precum cea de azi, legată de speculațiile Casei regale. Charlotte este numele favorit, dar și Olivia este pe buzele tuturor”.

Între timp, aproape toată presa britanică, a publicat prima pagină în întregime, în ediția de duminică, cu fotografiile și detaliile legate de nașterea noii prințese.

În ceea ce privește numele speculate că ar fi favorite, BBC News amintește că Charlotte este forma feminină a numelui Charles, și are un trecut regal îndelungat, devenind popular în secolul al 18-lea, când era numele soției regelui Goerge al III-lea. Regele a cumpărat Casa Buckingham, în 1761, pentru soșia sa, Regina Charlotte, pentru a o folosi ca o casă a familiei, din apropierea Palatului St James's.

De altfel, Charles este numele Prințului de Wales, bunicul prințesei. De asemenea, Charlotte este și numele de mijloc (al doilea prenume) al surorii Prineței Kate, Pippa Middleton.

Alice, cel de-al doilea nume favorit al pariorilor, a fost numele mamei Ducelui de Edinburgh, Prințesa Alice de Battenberg și a stră-străbunicii sale, cel de-al treilea copil al Reginei Victoria.

În timpul Primului Război Mondial, familia mamei sale a schimbat numele Battenberg în Mountbatten, nume pe care Prințul Philip l-a adoptat, atunci când a devenit britanic naturalizat în 19747.
Alte Alice sunt: mătușa reginei, prin căsătorie, Prințesa Alice, Ducesa de Gloucester și una dintre nepoatele Reginei Victoria,Prințesa Alice, Contesă de Athlone.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: