Prețul petrolului a crescut considerabil. S-a atins un nou record. Evităm criza?

Prețul petrolului a crescut considerabil. S-a atins un nou record. Evităm criza? Sursa foto: EVZ

Vineri, prețurile petrolului au crescut considerabil, acestea apropiindu-se de 60 de dolari pe baril.

Prețul petrolului a crescut considerabil. Vineri, prețul petrolului a atins valori de aproximativ 60 de dolari/baril, acesta fiind cea mai mare creștere din ultimele 12 luni.

Creșterea s-a produs în contextul optimismului investitorilor privind redresarea economică şi a reducerii livrărilor de către OPEC şi aliaţii organizaţiei, între care şi Rusia, scriu jurnaliștii de la Reuters.

De asemenea, creșterea a fost susținută și de nivelurile record atinse de indicii bursieri americani, Redresarea s-a produs pe fondul adoptării unui nou pachet de măsuri care vizează susţinerea economiei SUA şi stabilizarea pieţei muncii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a avansat cu 1%, la 56,79 dolari pe baril, după ce a urcat până la 57,29 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel consemnat din 22 ianuarie 2020.

Cotaţia petrolului Brent a urcat cu 0,9%, la 59,34 dolari pe baril, iar în timpul tranzacţiilor a atins 59,79 dolari pe baril.

Prețupetrolului a crescut considerabil. Biden anunță că va lua măsuri împotriva forajelor de petrol şi de gaze pe terenurile şi în apele federale

Hotărât să pună în aplicare planul său privind clima, preşedintele american Joe Biden urmează să anunţe miercuri măsuri împotriva forajelor de petrol şi de gaze pe terenurile şi în apele federale, conform mai multe media şi unui memorandum al Casei Albe, relatează AFP.

Administraţia Biden a redactat un text care impune un moratoriu asupra acordării de noi concesiuni pentru foraje de petrol şi de gaze pe terenurile şi în apele care aparţin guvernului, conform Washington Post.

SUA ar urma de asemenea să se angajeze să prezerve integritatea a 30% din pământurile şi apele federale până în 2030, cu scopul de a opri reducerea biodiversităţii, conform mai multor media americane.

Acordarea de concesiuni de petrol, de gaze sau de extracţie de cărbune a generat venituri de aproape 11,7 miliarde de dolari pentru guvernul american în 2019, conform cifrelor Departamentului de Intern.

CITEȘTE ȘI Parlamentarii rămân fără imunitate. Președintele i-a lovit direct în „Călcâiul lui Ahile”