Evenimentul Zilei > Justitie > Președintele Tribunalului are un mesaj pentru politicieni: „Nu mai vorbiţi despre Justiţie. Că oricum nu înţelegeţi nimic”
Președintele Tribunalului are un mesaj pentru politicieni: „Nu mai vorbiţi despre Justiţie. Că oricum nu înţelegeţi nimic”

Președintele Tribunalului are un mesaj pentru politicieni: „Nu mai vorbiţi despre Justiţie. Că oricum nu înţelegeţi nimic”

Cunoscuta judecătoare Adriana Stoicescu, președinte al Tribunalului Timiș, a reacționat din nou în stilul caracteristic. Magistratul spune că nu este de acceptat să se vorbească din nou despre oprirea activității instanțelor de judecată, din cauza epidemiei de Covid19.

„Pe principiul dezbină şi condu, începem să ne dăm unii altora în cap, din motiv de Covid. Nu, Consiliul Superior al Magistraturii nu este ordonator de credite. Nu ne poate ajuta cu fonduri. Nu, nu a stat degeaba. Dacă am fi de bună credinţă, ne-am aminti că prin Hotărârea Secţiei de judecători nr. 192 din 12 martie, s-au stabilit nişte măsuri concrete în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii de judecată pe timp de pandemie.

Problema este că, de atunci şi până azi, Ministerul Justiţiei nu a făcut nimic concret pentru ca justiţia să funcţioneze. Pentru că puşculiţa este la el. Mi se pare nedemn să venim, după 2 luni de stare de urgenţă în care nu am judecat mai nimic şi să vorbim despre oprirea activităţii, pentru că factorul politic este ocupat să se lupte cu bătrânelele care vând pătrunjel. Soluţii există şi pot acoperi şi nevoia de protecţie a personalului şi dreptul justiţiabilului de a-şi vedea situaţia juridică rezolvată”, a scris judecătoarea Stoicescu.

Potrivit magistratului de la Timiș, Ministerul Justiţiei a cerut, pe repede înainte, o situaţie cu privire la cazurile de covid din instanţele de judecată.

Pentru că spune tot timpul despre problemele instanțelor de judecată, Adriana Stoicescu a fost și subiectul unor cercetări disciplinare, dar și a unor dezbateri aprinse în ședinețele CSM. Cu toate astea, Stoicescu spune că nu se teme și că se va descurca singură ca de obicei. ”Nu-i bai. Suntem obişnuiţi să ne descurcăm singuri. Dar, vă rugăm, dragi decidenţi, nu mai vorbiţi despre justiţie. Că oricum nu înţelegeţi nimic”.

Cumpără singură soluții dezinfectante

Pe facebook, Adriana Stoicescu a scris că de foarte multe ori a cumpărat substanțe dezinfectante, din banii personali, pe care le-a folosit la sediul instanței pe care o conduce, și asta pentru că sumele alocate pentru aceste lucruri, sunt zero. Din acest motiv, Ministerul Justiției a luat decizia de a cere informații din toate instanțele de judecată, cu privire la personalul afectat de Covid-19.

„Dezinfectante? Cumpărate de noi. Dezinfecţie prin birouri? Nu sunt bani. Curăţenie? Dacă aduce şefa produse de curăţenie de la supermarket.. Testări? De unde? Fiecare pe cont propriu. Personal, în ritmul în care mă testez, cred că îmi voi face abonament la laboratorul privat. Dar, nu-i aşa, ne perindăm pe la ambasade să dăm asigurări că SIIJ va fi desfiinţată, că lupta anticorupţie va avea motoarele turate din nou, iar juzii incomozi vor fi aduşi pe calea cea dreaptă în curând. Ministerul Justiţiei este al justiţiei paralele, nu al nostru, în mod cert”, a scris Adriana Stoicescu.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: