Evenimentul Zilei > International > Președintele Serbiei acuză Kosovo că se folosește de războiul din Ucraina. „Ei pregătesc lichidarea oamenilor noștri”
Președintele Serbiei acuză Kosovo că se folosește de războiul din Ucraina. „Ei pregătesc lichidarea oamenilor noștri”

Președintele Serbiei acuză Kosovo că se folosește de războiul din Ucraina. „Ei pregătesc lichidarea oamenilor noștri”

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat că Priștina (capitala Kosovo) se inspiră din războiul din Ucraina pentru a ataca Serbia. El a mai precizat că rivalii vor să îi gonească pe oamenii săi din regiune și să-i facă să renunțe la drepturile lor.

Președintele Serbiei Aleksandar Vučić a declarat că Priștina (capitala Kosovo) se folosește de războiul din Ucraina pentru a duce o campanie împotriva Serbiei. Oficialul a precizat că țara lui își dorește doar pacea, dar că nu acceptă ca sârbii să fie goniți din regiune.

Vučića spus că premierul instituțiilor provizorii din Priștina este oarecum ridicol, „deoarece auzim minciuni similare de 170 de zile”, adăugând că „mii și mii”de minciuni au fost publicate în mass-media mondială, că Serbia atacă undeva pe cineva.

„Ei pregătesc lichidarea oamenilor noștri din nordul Kosovo. Spun asta deschis.Și îi avertizez să nu facă acest lucru, sub pretextul luptei împotriva criminalității. Nu-i ucideți pe oameni. Noi nu vrem să ucidem pe nimeni. Avem nevoie de pace și stabilitate”, a spus Vučić.

Sursa: Vladimir Jovanovic | Dreamstime.com

Președintele Vučića anunțat astăzi că pe 17 și 18 august va efectua o vizită la Bruxelles, unde va discuta cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg și va participa la dialogul cu Priștina. El a mai precizat că va face orice ca Serbia să își păstreze drepturile. Acesta va discuta cu Stoltenberg pe 17 august din cauza rolului pe care NATO şi KFOR îl au în Kosovo.

Serbia nu se dă bătută

„Acestea vor fi discuții ulterioare despre stabilirea unei bune cooperări, a unei bune comunicări, care este foarte importantăîn momentele de criză. Sper că vom avea o conversație bună. Am avut deja o conversație telefonicăși am convenit să ne așezăm la masa la Bruxelles și să discutăm și despre toate problemele din Kosovo și Metohia,în special din nordul provinciei,”, a spus Vučić.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a mai declarat că țara lui nu se va da bătută și că va lupta pentru ce este al ei. „Am avut convorbiri cu reprezentanții poporului sârb din Kosovo și Metohija, vom încerca să păstrăm pacea pe orice preț. Îi rog și pe reprezentanții țărilor puternice să țină cont de dreptul internațional și în realitate și pe teren. Nu vom ceda și Serbia va învinge în cazul în care vor fi atacuri asupra sârbilor, expulzare sau ucideri, Serbia va învinge“, a declarat președintele Republicii Serbia, potrivit flux24.