Evenimentul Zilei > Actualitate > Preşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu: „La Spitalul Judeţean Brăila se face mâncare pentru nunţi”
Preşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu: „La Spitalul Judeţean Brăila se face mâncare pentru nunţi”

Preşedintele CJ Brăila, Viorel Mortu: „La Spitalul Judeţean Brăila se face mâncare pentru nunţi”

Acesta este sistemul de sănătate din România! Şeful Camerei de Comerţ din Brăila este acuzat că şi-a făcut mendrele în bucătăria bolnavilor

Nu puţine sunt spitalele din provincie unde se moare cu zile, aşa cum s-a întâmplat recent, când un băieţel de 8 ani a pierit după ce i s-a pus un diagnostic greşit. Nici Spitalul din Brăila nu este pe lista unităţilor medicale „premiante” din România, iar acum este zguduit de un scandal ruşinos! Viorel Mortu, preşedintele CJ Brăila, a declarat recent că are informaţii potrivit cărora firma care prestează serviciul de bucătarie la Spitalul Judeţean ar fi folosit bucătăria în scopuri personale.

Firma care se ocupă de serviciul de preparare a hranei la Spitalul Judeţean este „Titan Edilitara”, ce aparţine preşedintelui Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Brăila, Ştefan Fusea, care ameninţă:

„Să nu se facă declaraţii periculoase pe baza unor speculaţii, ci în urma unei anchete. Eu neg vehement că aceste lucruri ar fi adevarate. Este imposibil. Suntem o societate certificată privind circulaţia alimentelor şi orice afirmaţie de acest tip ne aduce prejudicii grave. Noi ne vom apăra imaginea şi prestigiul în instanţă”, spune Fusea.

Dușmănie veche

Se pare însă că între Mortu şi Fusea este o duşmănie veche şi fiecare aruncă cu acuzaţii penibile asupra celuilalt! Preşedintele Camerei de Comerţ îl acuză pe Mortu că în urmă cu câteva zile a venit „inopinant” la spital pentru un control şi ar fi intrat în zona unde se ţin lenjeriile murdare, fără a purta echipament de protecţie.