Președintele american Joe Biden a părăsit Casa Albă, după ce s-a vindecat de coronavirus: Mă simt minunat

Președintele american Joe Biden a părăsit Casa Albă, după ce s-a vindecat de coronavirus: Mă simt minunat Sursa foto: EPA/Evan Vucci / POOL

După ce a avut două teste negative pentru COVID19, președintele american a putut părăsi Casa Albă. Joe Biden a plecat la locuința sa de vacantă din Delaware. Medicii au decis că își poate relua toate activitățile curente, dar și deplasările.

Preşedintele american Joe Biden a părăsit Casa Albă pentru prima dată în ultimele săptămâni, după ce s-a vindecat de coronavirus. El a plecat, duminică, la casa sa de vacanţă din Delaware, relatează USA Today. „Mă simt minunat“, a spus Biden la plecarea de la Casa Albă.

Preşedintele SUA a fost testat negativ pentru COVID-19 a doua zi consecutiv. Joe Biden și-a putut relua astfel toate activitățile și deplasările, se arată într-o notă scrisă a medicului său, potrivit ziare.com.

Sursa: Facebook White House

A avut o recădere

Testat prima dată pozitiv pe 21 iulie, Joe Biden (79 de ani) părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului şi a avut în urma acestuia mai multe teste negative, astfel că pe 27 iulie a ieşit din izolare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe 30 iulie însă el a fost testat din nou pozitiv. Medicul Casei Albe a descris acest fapt drept o ''recădere'', caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid, al companiei Pfizer. Șapte zile la rând președintele a fost testat pozitiv. Primul test negativ a venit sâmbătă, iar cel de al doilea, duminică.

Ce arată ultimele studii

Președintele a urmat un tratament de cinci zile de Paxlovid. Un studiu recent a constatat că revenirea COVID-19 se poate întâmpla și la persoanele care nu au luat Paxlovid. Cercetarea, care nu a fost revizuită de colegi, a constatat că 27% dintre participanții la studiu netratați au raportat o revenire a simptomelor COVID-19 în aproximativ o lună de la testarea pozitivă.

Medicamentul Pazlovid a fost aprobat în SUA. Studiile au arătat că pilula antivirală a demonstrat o capacitate de reducere a riscului de spitalizare și/sau a decesului cu 90%, dacă este administrată în primele zile după infectare, mai ales la persoanele de peste 65 de ani. Nu s-a constatat însă că previne îmbolnăvirea severă în rândul adulţilor mai tineri.

Pastila Pfizer se administrează în trei doze, luate de două ori pe zi, pentru o perioadă de cinci zile. O persoană cu risc ridicat ar trebui să îl ia în momentul în care află că a contractat virusul, pentru a preveni deteriorarea stării sale de sănătate.

Infectat cu subvarianta BA.5

Președintele american a fost infectat cu subvarianta BA.5, extrem de contagioasă și care a declanșat un noul val de cazuri de coronavirus în Statele Unite. Simptomele sale nu au fost grave. Joe Biden a avut o febră ușoară, s-a simțit obosit și i-a curs nasul. A avut și episoade de tuse uscată. Președintele american este vaccinat cu schema completă și are și cele două doze de rapel.