Evenimentul Zilei > International > Au dispărut osanalele. Presa nord-coreeană, mută de ziua de naștere a lui Kim Jong-un
Au dispărut osanalele. Presa nord-coreeană, mută de ziua de naștere a lui Kim Jong-un

Au dispărut osanalele. Presa nord-coreeană, mută de ziua de naștere a lui Kim Jong-un

Mass-media de stat din Coreea de Nord nu a suflat o vorbă despre aniversarea zilei de naștere a lui Kim Jong-un, vineri, în relatările detaliate altfel despre congresul Partidului Muncitorilor, care este în curs de desfășurare.

Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA) și cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun au publicat articole despre cel de-al optulea Congres al Partidului Muncitorilor, cel mai mare eveniment politic al țării, dar nu au vorbit de ziua de naștere a lui Kim Jong-un.

Televiziunea centrală din Coreea de Nord (KCTV) și-a început programul vineri la 9 dimineața, cu câteva ore mai devreme decât de obicei, și a vorbit despre a treia zi a sesiunii congresului fără a menționa însă ziua de naștere a Comandantului Suprem, scrie agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Kim Jong-un s-a născut la 8 ianuarie 1984, deși Coreea de Nord nu a confirmat oficial data nașterii Marelui Cârmaci.

Data nașterii liderului de la Phenian figurează ca o zi obișnuită de lucru în calendarul din acest an, spre deosebire de zilele de naștere ale bunicului său, Kim Ir-sen, și a tatălui său, Kim Jong-il, care sunt celebrate ca sărbători naționale.

Kim Jong-il și-a desemnat ziua de naștere ca sărbătoare națională în 1982, când avea 40 de ani, la doi ani după ce a fost recunoscut ca succesor al tatălui său și fondator al națiunii nord-coreene, Kim Ir-sen.

Cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun i-a îndemnat, vineri, pe nord-coreeni să ia toate măsurile necesare pentru a se păzi de Covid-19, în timpul lucrărilor congresului Partidului Muncitorilor de la Phenian, unde participă mii de delegați.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE