Evenimentul Zilei > International > Au dispărut osanalele. Presa nord-coreeană, mută de ziua de naștere a lui Kim Jong-un
Au dispărut osanalele. Presa nord-coreeană, mută de ziua de naștere a lui Kim Jong-un

Au dispărut osanalele. Presa nord-coreeană, mută de ziua de naștere a lui Kim Jong-un

Mass-media de stat din Coreea de Nord nu a suflat o vorbă despre aniversarea zilei de naștere a lui Kim Jong-un, vineri, în relatările detaliate altfel despre congresul Partidului Muncitorilor, care este în curs de desfășurare.

Agenția Centrală de Știri din Coreea de Nord (KCNA) și cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun au publicat articole despre cel de-al optulea Congres al Partidului Muncitorilor, cel mai mare eveniment politic al țării, dar nu au vorbit de ziua de naștere a lui Kim Jong-un.

Televiziunea centrală din Coreea de Nord (KCTV) și-a început programul vineri la 9 dimineața, cu câteva ore mai devreme decât de obicei, și a vorbit despre a treia zi a sesiunii congresului fără a menționa însă ziua de naștere a Comandantului Suprem, scrie agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Kim Jong-un s-a născut la 8 ianuarie 1984, deși Coreea de Nord nu a confirmat oficial data nașterii Marelui Cârmaci.

Data nașterii liderului de la Phenian figurează ca o zi obișnuită de lucru în calendarul din acest an, spre deosebire de zilele de naștere ale bunicului său, Kim Ir-sen, și a tatălui său, Kim Jong-il, care sunt celebrate ca sărbători naționale.

Kim Jong-il și-a desemnat ziua de naștere ca sărbătoare națională în 1982, când avea 40 de ani, la doi ani după ce a fost recunoscut ca succesor al tatălui său și fondator al națiunii nord-coreene, Kim Ir-sen.

Cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun i-a îndemnat, vineri, pe nord-coreeni să ia toate măsurile necesare pentru a se păzi de Covid-19, în timpul lucrărilor congresului Partidului Muncitorilor de la Phenian, unde participă mii de delegați.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.