Evenimentul Zilei > Social > Preotul de încredere a lui IPS Teodosie a fost internat în stare gravă la spital. A ingerat o substanță necunoscută
Preotul de încredere a lui IPS Teodosie a fost internat în stare gravă la spital. A ingerat o substanță necunoscută

Preotul de încredere a lui IPS Teodosie a fost internat în stare gravă la spital. A ingerat o substanță necunoscută

Preotul Cătălin Ioan Moroșan-Olari, din Constanța a fost internat în stare gravă, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Constanța. Din primele informații omul ar fi suferit o imensă dezamăgire, după ce ierarhul ortodox al Tomisului ar fi renunțat la serviciile sale.

Cei care îl cunosc bine pe preotul Moroșan – Olari (fotodrapta – n.n.), spun că era dedicat total Arhiepiscopului Tomisului și lui IPS Teodosie al Tomisului, cu care a avut o relație foarte bună.

De altfel, relația dintre cei doi a fost una foarte bună, dar asta până anul trecut, când pe data de 8 decembrie 2022, preotul a fost schimbat, fără niciun avertisment, de la șefia Centrului de Tratament de la Costinești.

Mai mult, preotul Moroșan – Olari a fost înlocuit, tot așa, fără să afle înainte de ceva, din funcția de preot paroh al Parohiei de la Gară, așa cum este cunoscută biserica din Constanța. În această funcție, IPS Teodosie l-a numit în anul 2021, personal.

Pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului nu se regăsește nicio informație legată de aceste demiteri, făcute pe repede înainte.

Problemele personale ale preotului Olari

Moroșan a fost pentru o bună bucată de timp șoferul lui IPS Teodosie, și a avut chiar permisul de conducere reținut de către polițiștii de la Poliția Rutieră Constanța.

Pe rolul instanțelor de judecată există un singur proces în care preotul Moroșan solicită anularea unui proces verbal de contravenție, la Judecătoria Gura Humorului.

În presa locală a apărut chiar și informația că preotul Moroșan a primit o diplomă de apreciere din partea prelatului. Cu toate acestea, nimeni nu își explică de ce IPS Teodosie a renunțat brusc la relația profesională pe care o avea cu preotul Olari-Moroșan.

Surse din interiorul clerului din Constanța susțin că problemele preotului Olari Moroșan erau de ordin personal, și familial.

”Aceste probleme au dus la ruptura relației profesionale pe care preaînaltul Teodosie o avea cu preotul respectiv”, ne-a spus un preot de la Arhiepiscopia Tomisului.

Este în stare gravă

Soția preotului a anunțat că acesta a ingerat o substanță necunoscut. Nu se știe despre ce substanță este vorba și nici dacă aceasta a fost înghițită accidental sau nu. Cert este faptul că starea preotului este una gravă, iar apropiații acestuia le-0au cerut enoriașilor să se roage pentru el.

Moroșan a fost hirotonit ca preot, iar în luna iunie 2020, a fost numit paroh al Bisericii Sfântul Arhidiacon Ștefan, cunoscută și sub numele de ”Biserica de la Gară”.

Pe 15 martie 2021, preotul era numit și în funcția de administrator al societății comerciale ”Centrul de diagnostic și tratament recuperator Sfânta Elena de la Mare SRL” din Costinești.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: