„Este un moment de bilanț în care, desigur, vor fi prezentate cifre și informații în măsură să ofere o imagine concretă cât mai apropiată de realitate a Poliției Române. Aceste evaluări sunt absolute necesare pentru a înțelege mai bine activitatea pe care o desfășurăm și pentru a schimba din timp ceea ce nu merge bine. (…) Nu este vorba  numai de Poliție, ci și de alte instituții aflate în subordinea Ministerului de Interne. La nivel european, Poliția din România este privită ca un partener de încredere. România este o țară sigură, iar românii cred înșisi că trăiesc într-o țară sigură. România nu a fost confruntată cu situații sociale grave în privința asigurării siguranței cetățenilor. Fără îndoială, acest fapt se datorează, în mare parte, activității Poliției Române și vă felicit pentru acest lucru”, a declarat Dăncilă.

În același context, prim-ministrul a apreciat că Executivul s-a implicat în  combaterea fenomenului violenței domestice

„La fel de importantă este protejarea victimelor violenței domestice, un fenomen îngrijorător la care Guvernul a intervenit déjà prin introducerea unor modificări legislative cum este Ordinul de Protecție Provizoriu. Proiectul de lege urmează să ajungă în Parlament, iar adoptarea lui le va oferi polițiștilor un instrument eficient în combaterea femomenului violenței domestic”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă a participat, vineri dimineață, la evaluarea activităţii desfăşurate de Poliţia Română în anul 2017.