Evenimentul Zilei > Politica > Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor
Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit cu reprezentanţii sindicatelor

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţii sindicatelor. Prim-ministrul le-a transmis că îşi doreşte un dialog eficient.
"A fost o perioada foarte intensă (…) în care principala prioritate a fost să elaborăm cât mai repede bugetul. Aţi văzut, pe de altă parte, că am luat în considerare multe lucruri care au fost discutate şi cu dumneavoastră înainte. A fost important pentru noi să putem finaliza cât mai repede elaborarea bugetului, ca să nu ne prindă sfârşitul anului fără un buget adoptat. Vreau însă să fie clar pentru dumneavoastră faptul că acest guvern este un guvern al dialogului, am spus-o, şi doresc un dialog pragmatic şi eficient, nu doar de dragul dialogului şi de dragul imaginii. Doamna ministru al Muncii în numele Guvernului este cea care va dialoga în permanenţă cu dvs – înţeleg că o cunoaşteţi, aţi avut deja discuţii cu dânsa – şi sper ca încrederea pe care o aveţi în dânsa să se răsfrângă pozitiv asupra întregului Guvern", a declarat premierul la începutul întâlnirii cu sindicatele, potrivit Agerpres. 
 
Cioloş s-a declarat dispus să discute toate subiectele solicitate de sindicate şi a anunţat că a luat notă de cererea privind convocarea comisiei tripartite. 
 
Din partea Guvernului, la discuţii se mai află cei doi vicepremieri, Vasile Dîncu şi Costin Borc, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, şi ministrul Muncii, Ana Costea. Din partea sindicatelor sunt prezenţi reprezentanţi ai CNS Cartel ALFA, CNSLR Frăţia, Blocului Naţional Sindical, Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi CS 'Meridian'.