Evenimentul Zilei > Actualitate > PREMIERĂ LA VOCEA ROMÂNIEI! Nimeni nu a mai cântat operă până acum! Ei sunt cei opt concurenti care se lupta pentru a ajunge in finală
PREMIERĂ LA VOCEA ROMÂNIEI! Nimeni nu a mai cântat operă până acum! Ei sunt cei opt concurenti care se lupta pentru a ajunge in finală

PREMIERĂ LA VOCEA ROMÂNIEI! Nimeni nu a mai cântat operă până acum! Ei sunt cei opt concurenti care se lupta pentru a ajunge in finală

Impresionat de vocea emoţionantă a concurentei lui Tudor Chirilă, publicul s-a ridicat în picioare. Cum a ajuns să se cânte Handel la Vocea României VIDEO

Prima ediție live a show-ului Vocea României a adus şi o premieră. Deşi emisiunile de divertisment fug de muzica clasică, gen considerat neatractiv pentru public, Tudor Chirilă a adus opera la Vocea României, prin vocea neexperimentată, dar atât de cristalină şi emoţionantă, a Teodorei Buciu, tânăra de numai 17 ani din echipa sa. Rezultatul a fost spectaculos. Teodora a adunat cele mai multe voturi de la public şi a fost aplaudată în picioare. Venit de trei sezoane ca antrenor la show-ul de talente al ProTV, Tudor Chirilă a reuşit să revoluţioneze spectacolul. A câştigat trofeul emisiunii cu un rocker, Tiberiu Albu, concurent ce în finala sezonului 4 a interpretat “ Fantoma de la Operă”, alături de Irina Baiant.

Vocea Romaniei – sezonul 6: Teodora Buciu – Lascia ch'io pianga pe vocearomaniei.protv.ro

Povestea alegerii ariei “Lascia ch'io pianga”, din opera “Rinaldo”, de George Frideric Handel a dezvăluit-o Tudor Chirilă. Teodora nu avea o pregătire de canto clasic, iar când antrenorul i-a propus să interpreteze Handel, tânăra l-a refuzat cu un mesaj pe WhatsApp. După 20 de minute a revenit asupra deciziei, hotărâtă să încerce. “Publicul din România merită la o oră de maximă audienţă să se reconecteze cu începuturile muzicii”, a spus Chirilă.

Cei 12 concurenți rămaşi în competiţie, câte trei din fiecare echipă, și-au dat examenul în fața publicului:

Prima echipă intrată în "focurile" concursului a fost cea antrenată de Smiley. Alexandru Mușat, Ramona Nerra și Sebastian Serendischi . Alexandru Mușat, cu Tennessee Whiskey şi un superb solo de chitară, a fost preferatul celor de acasă, așa că a fost primul care a scăpat de emoții. Dintre Ramona și Sebastian, Smiley a ales-o pe artista care a cântat acum mulți ani alături de Nicoleta Luciu şi care locuieşte în Germania.

Au urmat concurenții Loredanei. Howard Dell a fost cel care "a spart gheața" pentru echipa sa, urmat de Andreea Ioncea (Dee-Dee) și Ștefan Roșcovan. Preferatul celor de acasă a fost Ștefan, iar Andreea a fost salvată de Loredana.

Din echipa lui Tudor Chirilă, mezina Teodora Buciu a ridicat sala în picioare fiind pentru prima dată când cineva a cântat operă. Robert Botezan a mizat pe un show excentric, îmbrăcat cu o cămașă de forță el a interpretat "The Sound of Silence". Din echipa lui Tudor, Iuliana Dobre a fost cea care a părăsit concursul. Artista comparată cu Laura Stoica a avut o melodie plină de energie, Help, The Beatles. “Credeam că e greu să alegi între Robert şi Teodora, dar între toţi trei este imposibil”, i-a spus cu sinceritate Smiley, lui Tudor.

Telespectatorii au votat pentru Teodora Buciu, iar Tudor Chirilă l-a ales pe Robert Botezan.

Echipa lui Marius Moga a încheiat seara. Alexandru Baroc a cântat piesa lui Michael Jackson, "You Are Not Alone". Ionuț Trif a interpretat o melodie a celor de la Talisman, "Numai una". Ioana Ignat, care a cântat "Je t'aime", piesa Larei Fabian, a fost favorite publicului, iar preferatul lui Moga a fost Ionuț Trif.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.