Evenimentul Zilei > Social > Premieră în mediul universitar românesc: primele cursuri de influenceri. Unde au loc, cât costă și cine va preda materia
Premieră în mediul universitar românesc: primele cursuri de influenceri. Unde au loc, cât costă și cine va preda materia

Premieră în mediul universitar românesc: primele cursuri de influenceri. Unde au loc, cât costă și cine va preda materia

Au început înscrierile la primele cursuri de influenceri din România. Acestea se vor derula la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și sunt destinate celor care au absolvit cel puțin liceul. Elevii îi vor cunoaște pe unii dintre cei mai celebri influenceri de la noi din țară și vor putea să învețe din experiențele acestora. Unele cursuri vor fi predate de profesorii de la Facultatea de Litere a universității.

O premieră în mediul universitar are loc la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. S-a dat startul înscrierilor pentru primul curs de infuenceri din România. Până în prezent, peste 40 de persoane au depus dosarele. Marea majoritate sunt tineri cu vârste de până în 25 de ani, dornici să devină celebri în mediul online și să își câștige existența astfel.

Organizatorii cursului susțin că ideea a venit văzând interesul pe care tinerii din ziua de astăzi îl acordă acestui segment. Cursanții vor învăța lucruri tehnice, însă și practice. Pe lângă modalități de filmare sau utilizare a calculatorului, aceștia vor pătrunde și în arta scrisului și a vorbitului.

„Organizarea acestor cursuri este un prim pas în adaptarea conținuturilor noastre educaționale la noile cerințe de pe piața muncii, aflată într-o continuă schimbare. Pentru noi este foarte important să le oferim cursanților conținut relevant care să îi ajute să înceapă o carieră în acest domeniu. Vom avea atât informațiile teoretice, cât mai ales informații practice. Acesta este motivul pentru care am apelat la formatori care au deja experiență în acest domeniu și sunt în măsură să ofere informații aplicate”, a declarat Prof. univ. dr. Simona ANTOFI, decanul Facultăţii de Litere, pe site-ul universității.

Printre cei care vor preda materiile se numără Gina Bradea, blogger culinar; Gabriel Coveșeanu (Cove) actor, prezentator de televiziune, influencer; Radu Alexandru (Pitici Gratis) – blogger, vlogger; Dan-Cătălin Predescu, jurnalist, blogger și influencer gălățean.

Primele cursuri de influencer din România. Cât durează și care este costul lor

Mediul online a devenit un loc de muncă pentru mulți tineri creativi. Persoanele care s-au înscris la primul curs de influencer susțin că doresc să devină vedete, însă se așteaptă și la un câștig semnificativ, care să le ofere un trai decent.

„Sunt de părere că mă ajută să mă dezvolt și să învăț ideea din spatele unui influencer”, a declarat Rianna Nichita, unul dintre cursanți pentru ProTV.

Întrebată ce o atrage la această lume, tânăra susține că este o metodă interactivă de a face bani. Este atrasă de această lume și consideră că poate fi influencer întreaga viață.

„Mi-am dorit să învăț cum e să fii un influencer, cum e să îți găsești un sponsor și să sponsorizezi un produs. Îmi doresc să învăț cum să fac un daily vlogg despre viața unui voluntar”, a declarat Diana Postolache, un alt cursant, pentru sursa citată mai sus.

Potrivit reprezentanților Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cursul va avea o durată de 20 de ore, iar costul lui este de 300 de lei.