Prefectul de Galaţi a fost ÎNLOCUIT, după ce Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş au CRITICAT modul în care AUTORITĂŢILE LOCALE au INTERVENIT în cazul INUNDAŢIILOR din ultimele zile
- Melania Stoica
- 14 octombrie 2016, 09:26
Dorin Otrocol, prefectul de Galaţi, a fost înlocuit, vineri, din funcţie, după ce preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş au criticat modul în care autorităţile locale au acţionat la inundaţiile din ultimele zile.
Potrivit Hotnews, în urma inundaţiilor de la Galaţi din ultimele zile, a fost nevoie de intervenţia armatei, deoarece autorităţile locale nu făceau faţă. Klaus Iohannis a criticat modul de intervenţie a autorităţilor, acuzând că România este ţara care tot timpul este luată prin surprindere.
"Am văzut la televizor că în cinci localităţi din Galaţi am avut zilele trecute inundaţii. I-am rugat pe colegii mei să sune la toate autorităţile de acolo şi să-mi spună ce s-a întâmplat şi ce cred oamenii de acolo că ar fi fost bine şi ar fi trebuit să se facă. Este nevoie de proceduri, de reguli de intervenţie mult mai ferme şi mult mai clare şi este nevoie să se intervină acolo unde acest lucru este posibil. Noi suntem ţara care tot timpul este luată prin surprindere. Sigur, lumea nu poate să prevină ploaia, dar putem construi baraje. De fiecare dată prima ninsoare ne ia prin surprindere, deşi ştim că vine iarna şi putem angaja firme de dezăpezire care să intervină la timp, dar nu o facem”, a transmis şeful statului.
Şi Dacian Cioloş a criticat modul în care autorităţile locale au intervenit, afirmând că acestea nu au pus în aplicare planurile de amenajare a teritoriului.
”Din ce am înţeles, în judeţul Galaţi au fost mereu probleme în ultimii ani. Astăzi am aprobat scoaterea din rezerva de stat a unor alimente pentru 44 de persoane care au fost evacuate şi sunt într-un campus. Dincolo de scripte e vorba de oameni, trebuie formate nişte reflexe. Din păcate, se aşteaptă ordine de sus pentru a interveni. Odată ce dispozitivul este pus în funcţiune, lucrurile merg. Ne ia prin surprindere acest mod ierarhic, formal, în care se acţionează. Acolo sunt 3 sau 4 localităţi în care s-a construit pe cursul râului, în zonă inundabilă. Ţin minte de când eram ministrul Agriculturii că acolo sunt probleme. Nici casele nu sunt asigurate, e greu să-i convingi pe oameni să-şi lase casele şi să se mute în altă parte. Din păcate, noi, Guvernul, dăm în fiecare am despăgubiri pentru cei afectaţi de inundaţii. Sunt şi planuri de amenjare a teritoriului pe care autorităţile locale nu le aplică.”, a transmis premierul României.