Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > Prăpădul dezvăluirilor din găurile negre ale justiției
Prăpădul dezvăluirilor din găurile negre ale justiției

Prăpădul dezvăluirilor din găurile negre ale justiției

Toți cei care au contestat vehement existența unui așa-numit stat paralel, preluând conceptul de “Deep state”- lansat, dacă nu știați, de băieții deștepți de la Cambridge Analytica – cred că traversează acum un fel de post negru, că tot bate Paștele la ușă!

Dezvăluirile bulversante care curg în cascadă de câteva săptămâni, dublate și susținute de câteva decizii ale unor înalte instanțe autohtone, sunt de natură să arate opiniei publice suita incredibilă de abuzuri, de falsuri și aranjamente de culise care se aflau, de ani de zile, în găurile negre ale justiției române.

Trăim un martie exploziv, în care listele transmise de la Bruxelles, completate cu cele 65 de protocoale ilegale dintre SRI și alte instituții ale statului, ca și cu Big Brother-ul celor 100.000 de mandate de ascultare “pe siguranță națională“, ne dau imaginea unui veritabil stat polițienesc. Și, ceea ce mi se pare infinit mai grav, nu e vorba de un stat paralel, ci de statul însuși, cel de drept, democratic, la care am sperat în decembrie ‘89, cu care ne mândrim de aproape 30 de ani și în care credem cu tărie și acum.

Uluitoarele dezvăluri ale lui Vlad Cosma, cu probele pe care a avut inspirația și curajul de a le aduce în fața opiniei publice și a instanței de la Înalta Curte, au condus la o sentință corectă – reluarea întregului proces al familiei Cosma! I-au urmat dezvăluirile lui Daniel Dragomir, la fel de zdrobitoare în condițiile în care vin de la un fost colonel de top al SRI, după care a curs serialul în crescendo oferit de Sebastian Ghiță cu Ion Cristoiu, de la Belgrad, care a scos la lumină o mulțime de alte mizerii puse la cale în culisele puterii, dar de pe pozițiile unor instituții ale statului, ba chiar dintre cele mai importante!

Aflăm astfel, dincolo de golăniile lui Negulescu-Portocală, că George Maior însuși, fostul șef al SRI, era interceptat de nimeni altul decât adjunctul său Coldea, care își lungise urechile până și la telefonul lui Traian Băsescu, blindat, la rândul său, cu niscaiva înregistrări cu Coldea, Kovesi et comp. Șantajarea multor judecători, desemnați…aleator în dosarele-cheie, e binecunoscută, ca și microfoanele din baia lui Toni Greblă, dar ne-am mai lămurit și cum se tranșau lucrurile cu stațiile de televiziune și, în general, cu presa neascultătoare, care continuă să fie hărțuită și plimbată prin instanțe de binomul atotputernic. Binom ridicat chiar la nivelul de trinom de generalul Iliescu, fostul șef al SPP, care declară negru pe alb că ideea protocoalelor secrete ar fi venit direct de la…CIA!?!

Te doare capul, pur și simplu, dar acesta e numai începutul, pentru că, iată, se trezesc la realitate și CSM-ul, și Inspecția Judiciară, și Procurorul General, șeful SRI aprobă desecretizarea protocoalelor, primul ministru cere explicații de la Bruxelles, unde se anunță înființarea unei comisii de anchetă pentru “listele negre”, pe care însă președintele Iohannis s-a pripit să le eticheteze ca nefiind “o ingerință în actul de justiţie”!?! Dar, mă întreb eu, când candidatului Klaus Iohannis i s-a ticluit la ANI dosarul de incompatibil, ingerința o fi fost înainte sau după? Mă aștept deci ca șeful statului să perceapă gravitatea dezvăluirilor din acest moment, mai ales după ce a precizat oficial că încheierea protocoalelor secrete nu a fost girată de CSAT.

Toate abuzurile trebuie curmate urgent și definitiv, astfel încât justiția să-și poată relua activitatea fără presiuni, șantaje și aranjamentele murdare care au fost deja dovedite atât în instanța supremă, cât și, să nu uităm, la CEDO! Prăpădul care a generat atâția ani găurile negre din justiție a ajuns la punctul terminus și ne impune întoarcerea la veritablul stat de drept, al cărui garant este, în primul rând, șeful statului. Cel care, declarându-se mulțumit de cum stau lucrurile, ignoră ilegalitățile, abuzurile și falsurile trimise în instanțe, uitând că el însuși a contestat drept incorectă o sentință definitivă, a cărei revizuire se află în continuare pe rol!