Prăpăd în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Prăpăd în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului

Prăpăd în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Copacii sunt defrișați ”artistic”, în bătaie de joc, după cum demonstrează, cu fotografii, activiștii de la Agent Green.

Parcurile Naționale sunt cea mai importantă metodă de protecție a unor zone naturale deosebite. În Parcul Național Semenic – Cheile Carașului se pare că singura grijă a silvicultorilor e să lase tăietorii să defrișeze în voie.

O dovadă în acest sens a fost făcută publică de activiștii de la Agent Green. „Asta a găsit un turist duminică într-o plimbare educativă și recreativă în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului. Diversitate de exploatări forestiere, nu de viață. Un parc pe hârtie, o rușine în realitate, pentru că se permit exploatări comerciale pe mai bine de 50% din suprafața parcului”, scriu ecologiștii, în drepotul unei fotografii cu un copac tăiat.

Amintim în acest context că vicepreședintele Senatului, Mihai Goțiu, a declarat într-o conferință de presă ținută la Reșița că se impune o lege care să interzică efectiv orice tăiere de masă lemnoasă din parcurile naționale.

Ne puteți urmări și pe Google News