Evenimentul ZileiEVZ SpecialPrânzul ieftin din Parlament devine istorie. „Oaza” aleșilor a devenit o paragină

Prânzul ieftin din Parlament devine istorie. „Oaza” aleșilor a devenit o paragină

Prânzul ieftin din Parlament devine istorie. „Oaza” aleșilor a devenit o paragină
Prânzurile ieftine din Parlament devin doar un vis frumos. Peste doar câteva zile, deputații și senatorii își vor lua adio de la ciorbele și fripturile ieftine.

Prânzurile ieftine de la bufetul din Parlament or să devină istorie. Astfel, în scurt timp, deputații și senatorii nu vor mai putea achiziționa fripturi și ciorbe la prețul de 4 lei, respectiv 2 lei.

Până acum, pentru un prânz complet, aleșii României plăteau circa 11 lei. Din cauza pierderilor provocate de pandemie, Camera Deputaţilor a decis ca restaurantul să fie gestionat de o firmă privată.

„Acest serviciu este pe pierderi de mai mulţi ani de zile. Urmează şi pasul acesta de a mări preţurile şi a le aduce la un nivel corespunzător”, spune Gabriel Andronache, liderul deputaţilor PNL.

„Trebuie să recunosc că nu merg foarte des la restaurantul din Camera Deputaților şi merg la Senat, unde serviciul este externalizat şi mâncarea este de mai bună calitate”, spune Cristina Prună, deputat USR.

Adio, prânzuri ieftine în Parlament

În urmă cu doar câteva săptămâni, restaurantul de la Camera Deputaților se afla într-un salon care avea nevoie de destul de multe reparații. Astfel, firma care va câștiga contractul trebuie să facă investiții majore în acest spațiu.

De asemenea, firma ar trebui să facă investiții și în liniile tehnologice pentru a asigura o calitate mai bună a alimentelor. Astfel, aleșii vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare pentru a mânca în noul restaurant, scrie Antena 3.

Prânzuri în Parlament, mai ieftine decât la cantinele studențești

Un mic dejun, în Parlament costă circa 7 lei, cam cât prețul unei cafele la o locație de nivel mediu din oraș.  La cantina din Parlament sunt prețuri asemănătoare cu cele de la cantinele pentru studenți.

Meniul de prânz pentru un ales ajunge până la 25 – 30 de lei, chiar mai ieftin decât la o cantină studențească. Asta în condițiile în care borșul țărănesc cu legume costă 2,75 lei, iar ciorba de văcuță este 5,36 lei. La felul doi, un piept de pui costă 4,5 lei, iar un file de șalău 5,5 lei. Cel mai scump preparat în Parlament este păstrăvul la grătar cu lămâie – 16 lei.


Accesează: