În sezonul rece, una dintre cele mai gustoase prăjituri de casă este cea de portocale.
Pufoasă și aromată, prăjitura cu portocale este una dintre prăjiturile cu fructe care se mănâncă cu rapiditate. Se face repede, cu ingrediente puține și se poate servi alături de o cafea sau de un ceai cald.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 portocală
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 300 g zahăr
- 300 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- esență de vanilie
- ½ linguriță scorțișoară
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Tapetează cu unt și făină o tavă. Curăță portocala de coaja și sâmburi și taie-o în cubulețe.
Într-un castron amestecă faina cu praful de copt, sarea și scorțișoara.
Într-un blander adaugă ouăle, bucățelele de portocală, uleiul, laptele și zahărul și mixează totul până obții o compoziție spumoasă. Adaugă amestecul obținut într-un castron mare și încorporează treptat, cu ajutorul unei linguri amestecul de făină.
Toarnă amestecul obținut în tava tapetată cu unt și făină și coace prăjitura timp de 40 de minute. După ce prăjitura este coaptă (fă, în prealabil, și testul scobitoarei), las-o să se răcească înainte să o servești. O poți decora cu felii de portocale pentru un aspect mai plăcut.