Evenimentul Zilei > International > Prăbușirea avionului rusesc în Sinai: Ancheta continuă, în timp ce cadavrele au fost aduse acasă
Prăbușirea avionului rusesc în Sinai: Ancheta continuă, în timp ce cadavrele au fost aduse acasă

Prăbușirea avionului rusesc în Sinai: Ancheta continuă, în timp ce cadavrele au fost aduse acasă

Un avion rusesc de pasageri a explodat în bucăți în aer, a declarat un oficial al aviației, duminică, dar a adăugat că este prea devreme pentru a se stabili cauzele accidentului din Peninsula Sinai, scrie CNN.

Avionul a căzut sâmbătă dimineața și a ucis 224 de oameni care se aflau la bordul zborului 9268 Kogalymavia și a lăsat în urmă bucăți de fuselaj într-o regiune dominată de insurgența Statului Islamic.

„Dezintegrarea fuselajului a avut loc în aer, iar fragmentele sunt împrăștiate pe o zonă largă de circa 20 km pătrați”, a spus directorul executiv al Comisiei interstatală a Aviației Ruse, Viktor Sorochenko. Înregistările video de la fața locului au arătat epava avionului împrăștiată pe o zonă extinsă. Asfel, cauzele prăbușirii avionului se restrâng, dar tot sunt numeroase, printre acestea fiind și terorismul, a explicat un expert duminică.

„Putea să fi fost o eroare catastrofică, din cauza unei probleme de mentenanță. Putea să fie un rezervor de combustibil care a explodat. Trebuie să verifăm procedurile anterioare de mentenanță, pentru a vedea dacă au existat toate reparațiile de care era nevoie”, a spus el.

Potrivit Rețelei de Siguranță în Aviație, care verifică incidentele aviatice, coada acestui avion a lovit pista de aterizare, în 2001, la Cairo și a avut nevoie de reparații. La cea vreme, avionul era operat de o altă companie.

În timp ce autoritățile anchetează accidentul, oamenii au venit în doliu pentru a-și aduce un ultim omagiu victimelor, la memorialulul de pe aeroportul Pulkovo, din St. Petersburg, unde trebuia să aterizeze aparatul.

Azi dimineață, un avion rusesc care aducea cadavreșe a 144 de victome a aterizat în St Petersburg, a anunțat agenția Ria Novosti. Oficialii ruși au spus anterior că trupurile a 162 de persoane sunt repatriate. Nu se știe de ce zborul a dispărut de pe radar și a căzut la pământ, pe timp de vreme frumoasă, la doar 23 de minute după ce a decolat din stațiunea egispteană Sharm el-Sheikh.