Evenimentul Zilei > Actualitate > Poziția Patriarhiei Române față de noile măsuri anti-coronavirus: „Acesta este antidotul ideal la virusul fricii”
Poziția Patriarhiei Române față de noile măsuri anti-coronavirus: „Acesta este antidotul ideal la virusul fricii”

Poziția Patriarhiei Române față de noile măsuri anti-coronavirus: „Acesta este antidotul ideal la virusul fricii”

Patriarhia Română a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt Vasile Bănescu (foto), că va respecta noile restricţii impuse de autorităţi, inclusiv limitarea adunărilor publice la 100 de persoane.

Totodată, Biserica Ortodoxă a luat propriile măsuri pentru prevenirea răspândirii Covid-19. Astăzi, Raed Arafat, ședul DSU, a anunțat restricţionarea activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive şi de divertisment în spaţii închise cu participarea a peste 100 de persoane, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire.

Toate măsurile anunțate până acum de oficialități vizează în mod firesc și necesar reducerea drastică a aglomerației in toate spațiile publice, nu suspendarea totală a activității din ele. Bisericile nu fac desigur excepție și nici nu trebuie să devină obsesia persistentă a cuiva.

Dacă realitatea obiectivă, justificată temporar de clare rațiuni medicale o va impune, limitarea accesului la un anumit număr de persoane in anumite locuri din spațiul public este firească, pentru că are rol preventiv de diminuare a propagării virusului.

În acest sens și în consonanță cu reglementarile autorităților, Biserica însăși ia măsuri proprii, își informează clerul și credincioșii și face tot ce este posibil să contribuie la păstrarea și cultivarea discernământului moral manifestat prin grija concretă față de ceilalți.

Biserica pledează ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autoritățile medicale și a tuturor reglementărilor guvernamentale. Norme și reglementări pe care le va împlini ea însăși concret la nivel comunitar/ parohial.

Credința în Dumnezeu este într-un asemenea timp și antidotul ideal la virusul fricii și al deznădejdii demobilizatoare”, a declarat Vasile Bănescu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.