Povestea unei fetițe de 11 ani, diagnosticată cu autism. Are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein și este deja la master

Povestea unei fetițe de 11 ani, diagnosticată cu autism. Are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein și este deja la master Sursa foto: No Jumpers

O fetiță de doar 11 ani a reușit să impresioneze o lume întreagă. A fost diagnosticată cu autism, însă boala nu este un impediment în calea viselor ei. Are un IQ mai mare decât a lui Albert Einstein și este deja la master. Visul micuței este să ajungă să lucreze pentru NASA.

Adhara Perez este o fetiță de 11 ani, diagnosticată cu autism. În ciuda bolii, ea este un mic geniu, având un coeficient de inteligență mai mare decât a lui Stephen Hawking sau Albert Einstein. Ea nu lasă afecțiunea de care suferă să ăi pună piedici și vrea să își urmeze visele. Își dorește să lucreze pentru NASA.

Fetița nu s-a lăsat doborâtă nici de problemele financiare cu care se confruntă familia sa. Locuiește într-un cartier sărac din Ciudad de Mexico, însă are o ambiție de fier. Adhara Perez are doar 11 ani, însă a absolvit liceul în urmă cu trei ani. A obținut licența, iar acum urmează cursurile unui masterat în inginerie și matematică.

Adhara Perez a început deja să facă pași mici pentru îndeplinirea visului ei. Lucrează cu Agenția Spațială Mexicană pentru a promova dragostea pentru spațiu printre fetele de vârsta ei, scrie Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe Google News

Autismul nu este un impediment pentru fetița de 11 ani

Atunci când avea doar trei ani, Adhara Perez a fost diagnosticată cu autism. Copilăria ei nu a fost una frumoasă, asta din cauza bullyngului din școală. Colegii râdeau de ea și îi vorbeau urât pentru că are o astfel de boală. Nu doar copiii au fost răutăcioși cu ea, ci și profesorii, care nu au înțeles-o. Toate aceste probleme au determinat părinții să schimbe școala la care micuța învăța de trei ori.

„Profesorii nu erau foarte empatici. A început să se excludă, nu voia să se joace cu colegii ei, se simțea ciudată, diferită. Putea să meargă la școală pentru o vreme, dar apoi nu mai putea, adormea, nu mai voia să facă lucruri. Era foarte deprimată, oamenii nu aveau empatie, făceau glume pe seama ei”, a mărturisit mama fetiței, pentru Marie Claire Mexico.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Adhara Maite Pérez Sánchez (@adhara_perez11)

Adhara Perez, un geniu la doar 11 ani

Fetița a învățat singură algebra și elementele din Tabelul lui Mendeleev, însă mama sa a crezut inițial că micuța își dorește să scape de plictiseală. A mers cu ea la terapeut, crezând că este în depresie, dar specialiștii i-au spus că fiica sa este inteligentă și au sfătuit-o să o înscrie la o școală pentru copii supradotați.

Mama lui Adhara Perez a ascultat de terapeut și a mers la o astfel de școală cu micuța. Acolo a fost supusă mai multe teste de inteligență, iar rezultatul a uimit. Fetița are un IQ de 162, depășind personalități precum Albert Einstein sau Stephen Hawking, fiecare cu un coeficient de inteligență de 160.

Adhara Perez a aflat despre Hawking de la medicii ei, care i-au povestit despre reușitele fizicianului britanic. Fetița a fost fascinată de el și astfel s-a născut și dragostea pentru spațiu. Cel mai mare vis al ei este să lucreze pentru NASA și să ajungă pe Marte.

„Vreau să merg în spațiu și să colonizez Marte. Dacă nu îți place locul în care te afli, imaginează-ți unde vrei să fii. Eu mă văd la NASA, așa că merită o încercare”, a declarat și puștoaica pentru revista mai sus citată.