Cea mai frumoasă poveste a anului. Tânăra care luptă alături de bolnavii de cancer
- Ionel Sclavone
- 25 ianuarie 2021, 23:22
O tânără din Cluj asigură cazare bolnavilor de cancer în propriul apartament pe care îl pune la dispoziție fără nici o pretenție financiară.
Povestea tinerei care asigură cazare bolnavilor de cancer este impresionantă.
O tânără și-a pus apartamentul din Cluj la dispoziția bolnavilor de cancer care vin pentru tratament în oraș. Deși mai are de plătit rate timp de 22 de ani, aceasta a preferat să-și dea locuința unei asociații umanitare. Ea nu a cerut nici o sumă pentru apartamentul pe care l-a pus la dispoziție.
La Cluj vin pacienți cu afecțiuni oncologice din toate orașele, pentru tratamente care durează și câteva săptămâni. Mulți dintre ei nu-și permit costurile de cazare la hotel sau la o pensiune. Astfel, își petrec nopțile pe unde apucă, în mașină sau în alte locații improprii.
În aceste condiții, în oraș, a apărut „Casa Filip” care a pus la dispoziția bolnavilor de cancer și a însoțitorilor, camere la prețul de 20-40 de lei pe zi.
Din această lună, Casa Filip din Cluj mai are la dispoziție o locație în care să-i cazeze pe bolnavi. Este vorba despre apartamentul pus la dispoziție de tânără.
Aceasta a trimis cheile prin poștă și a avut o singură condiție. A cerut ca biblioteca din camera de zi (foto Press One) să nu fie mutată sau desființată.
Apartamentul a fost complet renovat, camerele zugrăvite, astfel că din această lună va putea primi și pacienți.
Povestea tinerei care asigură cazare pacienților de cancer
Povestea tinerei cu suflet mare a fost prezentată de publicația online Press One. Pentru că nu a dorit să-și dea numele, jurnaliștii au convenit să-i spună „E”. Tânăra a decis să-și pună apartamentul la dispoziția bolnavilor de cancer încă din vară.
A trimis mesaje la două asociații care se ocupau de cazare pacienților, însă primul răspuns a venit de la Casa Filip.
„Am cunoscut cancerul, dar nu într-atât de aproape încât să mă doară personal. Știu însă ce însemnă să dormi în mașină, să te rogi de cineva din marile Institute oncologice din țară să-ți permită să înnoptezi pe un pat, într-un salon, să împachetezi așternuturi, pernă și să dormi pe te miri unde pentru că nu-ți permiți să stai la hotel cu săptămânile. Toate astea fac parte din realitatea multor oameni, bolnavi și aparținători, deopotrivă”, a povestit tânăra.
Cum a ajuns în Cluj tânăra E
E este din Alba Iulia și a venit în Cluj în vremea studenției, în urmă cu 15 ani. Crescută doar de mamă, muncitoare într-o fabrică, a cunoscut lipsurile de tot felul. A trecut cu greu prin facultate, iar la două săptămâni după licență s-a angajat la o firmă IT ca secretară. E a locuit o perioadă în apartamentul de protocol al firmei, în cartierul Florești, la marginea Clujului, în condiții dificile.
În 2010, la 23 de ani și-a schimbat locul de muncă pentru altul mai bine plătit. În câteva luni a economisit în jur de 3.000 de euro și s-a gândit să-și cumpere propria casă.
Asigură cazare bolnavilor de cancer
În cele din urmă a găsit un apartament în cartierul Mănăștur, cel pe care l-a pus la dispoziția pacienților. A fost o achiziție cu probleme, deoarece apartamentul figura în acte cu un balcon care nu exista în realitate. Cum achiziția se făcea prin bancă, prin credit, E a trebuit să angajeze o echipă care să amenajeze și un balcon, conform actelor.
După doi ani dificili, în care muncea doar ca să plătească ratele bancare, E a primit o promovare la locul de muncă. Noul post presupune multe călătorii, astfel că locuința a rămas goală. Mai întâi, E a vrut să-l vândă, însă după câteva luni a renunțat.
S-a gândit mai bine și l-a pus la dispoziția pacienților bolnavi de cancer și a însoțitorilor, prin intermediul Casei Filip.