Evenimentul Zilei > Social > Povestea incredibilă a asistentei de la Roman care a uitat să ia degetul amputat al unui pacient
Povestea incredibilă a asistentei de la Roman care a uitat să ia degetul amputat al unui pacient

Povestea incredibilă a asistentei de la Roman care a uitat să ia degetul amputat al unui pacient

O asistentă de la Ambulanţă a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat care a fost transferat de urgenţă la alt spital pentru operaţie.
Din neatenţie, asistentă de la Ambulanță a uitat să ia degetul amputat al unui bărbat care a fost transferat la spitalul din Iaşi. Decizia a fost luată tocmai pentru ca medicii să îi reataşeze degetul pe care l-a pierdut într-un accident de muncă.

Nefericitul caz s-a petrecut ieri dimineaţă, la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, acolo unde bărbatul de 54 de ani, din Piatra-Neamţ a ajuns după ce a suferit un accident de muncă şi a rămas fără un deget.

După ce l-au consultat, medicii au decis ca pacientul să fie transferat la un spital din Iaşi pentru ca medicii de acolo să îl opereze în încercarea de a-i reataşa degetul amputat.

Povestea reatașării degetului amputat este incredibilă. Totul s-a întâmplat la Spitalul de Urgenţă Roman

Bietul bărbat accidentat a fost preluat de o ambulanţă. Numai că medicii de la spitalul din Roman au descoperit că asistenta a uitat să ia şi cutia în care se afla degetul amputat. Fără o altă soluţie, aceştia au decis să trimită degetul cu o altă ambulanţă pentru a putea să facă cât mai repede opraţia.

Comunicatul spitalului: „Ieri, 05.04.2021, la ora 08.25 a ajuns la CPU Roman un pacient în vârstă de 54 de ani din Piatra Neamț. În urma unui accident de muncă, prezenta plagă palmară stânga cu secționarea degetului inelar și secțiune de tendon prin tăiere.

A fost examinat radiologic. Între timp, medicul urgentist a solicitat transferul pacientului la Spitalul Sfântul Spiridon Iași, pentru Secția Chirurgie plastica. La 09.10 s-a primit avizul de transfer.

La 09.15, 09.30 şi 09.45, medicul urgentist a apelat telefonic Serviciul Județean de Ambulanță deoarece mașina întârzia sa ajungă.

La ora 09.50 pacientul este preluat pentru transfer. Asistenta de pe ambulanță, deși a fost informată de medicul urgentist că degetul este în recipientul cu gheață, aceasta a omis sa îl preia.

La 10 minute după plecarea pacientului, un asistent din CPU a remarcat că degetul nu a fost preluat. La ora 10.10, medicul urgentist a solicitat o altă ambulanță și la 10.30 recipientul în care era păstrat degetul a fost preluat și transportat către spitalul din Iași”, se arată într-o informare a spitalului din Roman, relatează Antena 3.