Evenimentul ZileiIstoria secretaPovestea lui „Joe Bâtacul”, cel mai mare Naș pe care l-a avut mafia din Chicago

Povestea lui „Joe Bâtacul”, cel mai mare Naș pe care l-a avut mafia din Chicago

Povestea lui „Joe Bâtacul”, cel mai mare Naș pe care l-a avut mafia din Chicago
În orașul Chicago, în perioada prohibiției, supremația lui Al Capone asupra lumii interlope nu era contestată de nimeni. Însă, în 1931, temutul gangster a fost arestat pentru evaziune fiscală.

Deși a fost eliberat în 1939, starea degradată de sănătate nu i-a mai permis lui Capone să reia conducerea mafiei. În acest moment a intrat în scenă Tony Accardo.

Deși cariera de mafiot a lui Accardo a început ca un acolit de mâna a doua al lui Capone, el a urcat cu consecvență treptele ierarhiei odată cu trecerea timpului.

A lucrat ca șofer și bodyguard al lui Capone înainte de a deveni șeful propriei sale echipe de stradă. Va ajunge în cele din urmă să conducă toată mafia din Chicago.

Iubind discreția și acțiunile din umbră, Accardo va conduce Familia din Chicago timp de peste 40 de ani.

În tot acest timp, și-a folosit puterea pentru a orienta mafia spre noi activități și noi teritorii. Această dezvoltare a adus mafiei bani și putere, la un nivel nemaivăzut.

Accardo nu a ajuns niciodată la popularitatea lui Capone. Chiar și azi, puțină lume a auzit de el. Mulți observatori cred că tocmai acesta a fost secretul succesului și o dovadă a inteligenței sale.

Citiți continuarea în Evenimentul Istoric.


Accesează: