Evenimentul Zilei > Actualitate > Povestea INCREDIBILĂ de viață a Marinei Scupra. Ce îi spunea lumea: „O față încrezută și nesuferită”
Povestea INCREDIBILĂ de viață a Marinei Scupra. Ce îi spunea lumea: „O față încrezută și nesuferită”

Povestea INCREDIBILĂ de viață a Marinei Scupra. Ce îi spunea lumea: „O față încrezută și nesuferită”

Marina a Scupra a murit răpusă de cancer la doar 50 de ani, iar toată România plânge. Artista dezvăluia, în urmă cu mai mulți ani, amănunte picate despre debutul său în muzică.

„Atunci aveam mai putine (n.r emotii). Acum am! Atunci eram inconstienta. Aveam tupeu, ca eram pustoaica bagata in seama de toata lumea, chiar nu aveam emotii. Eram increzuta si imi pare rau. Toata lumea imi spunea ca am o fata increzuta si nesuferita, dar nimeni nu stia ca aceasta fata era o masca, pentru ca incercam sa-mi ascund emotiile. Am vrut sa ma fac profesoara, sa predau limba limba romana, m-am pregatit pentru asta din liceu. Si in luna mai m-am intalnit cu Oana Sarbu, care mi-a zis ca da la teatru si mi-a dat peste cap toate planurile. Si ne-am dus de manuta la admitere la teatru. Evident, am picat. Apoi, am renuntat la idee”, declara ea, în 2011, potrivit A1.ro.

Cariera muzicală 

Marina Scupra a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, după ce a debutat pe micile ecrane, în 1973, în emisunea „Prietenii lui Aşchiuţă“.  În anul 1981, a participat la „Cântarea României“ unde a obţinut menţiune. În 1984, a primit trofeul Festivalului de la Mamaia, cu melodia „Joc de copii“, compusă de Laurenţiu Profeta, după ce, cu un an în urmă, primise din partea juriului, la acelaşi festival, Premiul Tinereţii.

INCREDIBIL. Care a fost ULTIMA DORINŢĂ a Marinei Scupra, artista răpusă de CANCER

A început apoi colaborarea cu compozitorul Dan Dimitriu, cel care i-a devenit soţ, şi cu care a avut doi copii. După divorţul de Dimitriu, artista s-a recăsătorit în 2004 cu Claudiu Piţigoi, fostul mare voleibalist al Stelei şi al echipei naţionale. În 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducţie“, din distribuţia căreia au mai făcut parte Horia Brenciu şi Tino Furtună. Marina Scupra a cântat în spectacole ale Teatrului de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, iar în 2001 a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Titu Maiorescu“. 

A murit încă o artistă. A fost o divă înainte de Revoluţie, dar O BOALĂ TERIBILĂ i-a adus sfârşitul

Printre melodiile celebre din repertoriul Marinei Scupra se numără „Drumul meu“, „Oameni de zăpadă“, „Tinereţea mea“, „Ce dor mă cheamă“, „Iubirea mea este un adevăr“, „Ce ai făcut cu viaţa mea“, „La drum cu un cântec vesel“, „Bine te-am găsit bătrâne Charleston“, „Copii cartierului“ şi „La balul fulgilor de nea“. În ultimii ani, Marina Scupra a apărut foarte rar în emisiuni, fiind profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă din Piteşti.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: