Povestea din spatele muștarului de Tecuci. De unde provine sosul îndrăgit de toți românii

Povestea din spatele muștarului de Tecuci. De unde provine sosul îndrăgit de toți românii Sursa foto: 86143261 © Tycoon751 | Dreamstime.com

Muștarul de Tecuci este unul dintre cele mai cunoscute produse din România. El se găsește atât pe rafturile marilor hipermarketuri, cât și în cele mai mici magazine. Mulți români nu știu care este, de fapt, povestea din spatele acestui produs.

Muștarul de Tecuci este unul dintre cele mai îndrăgite produse din România. Este folosit constant în prepararea mai multor mâncăruri. Povestea acestui produs este una veche pe care puține persoane o cunosc. Ea începe în anul 1991, într-o fabrică din Tecuci, județul Galați. Acest produs nu numai că a fost vândut în România, ci și în afara țării. Inginerul agronom Gheorghe Boston a fost cel care punea bazele unei fabrici de conserve de legume în anul 1991, în Tecuci.

La doar nouă ani distanță, din acea fabrică au plecat și primele borcane cu muștar. Inginerul agronom a reușit în acea perioasă să facă unul dintre cele mai iubite sosuri în rândul românilor. Comenzile creșteau de la o zi la alta, iar muștarul de Tecuci a devenit foarte popular. Românii îl foloseau fie în diferite preparate, fie când mâncau o friptură. Inginerul agronom reușise să facă cea mai bună rețetă de muștar, care a ajuns chiar și în Franța, Elveția și Italia.

Câți angajați lucrau pentru a face muștarul de Tecuci

Gheorghe Bostan a dezvăluit că în acea fabrică lucrau la început doar 15 angajați pentru că era o afacere de familie. „Avem o fabrică mică, cu 15 angajați. Este o afacere de familie, care datorită tradiției și a gustului autentic și natural, a reușit să fie cunoscut pe plan național, dar și în afara țării. Mai există concurență, diverși producători, care au scris pe etichetă muștar de Tecuci, însă dacă citiți eticheta veți vedea că nu sunt ingrediente naturale și nu sunt produse la Tecuci”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muștarul de Tecuci a devenit odată cu trecerea timpului un brand național. Ionela Stan, economistul care lucrează în fabrică de 20 de ani, a spus că românii cumpărau muștar direct de la Tecuci și după îl vindeau în diferite magazine din afara țării. „Avem familii de români, de exemplu în Elveția, care și-au deschis magazine și cumpără de la noi muștarul de Tecuci. În Franța am trimis ultima dată șase sau șapte tiruri cu muștar”. Este important de precizat că muștarul de Tecuci este realizat doar cu ingrediente naturale și nu sunt adăugați conservanți sau aditivi. Valabilitatea unui borcan este de șase luni, potrivit Adevărul.ro.