

InfoCons susține că a realizat un studiu a tipurilor de muștar care se găsesc pe rafturile din România. Produsele cu până la 6 E-uri ar avea un conținut slab de boabe, semințe sau făină de muștar. Acestea nu ar depăși 55%, în timp ce sarea s-ar găsi într-o cantitate de până la 6,5 grame.
Boabele, semințele sau făina de muștar sunt ingrediente principale în acest preparat. Cu toate acestea, ele se găsesc într-o proporție de 10, până la 55%. În urma studiului pe mai multe sortimente de muștar, specialiștii au descoperit următorul procentaj:
Făina de muștar se găsește într-o proporție și mai mică comparativ cu boabele, astfel că 0,27% au 20% făină de muștar, iar 0,01% au în componență doar 10% făină de muștar. În cazul a 37% dintre sortimentele analizate, acestea nu au menționat nimic despre proveniența ingredientului principal.
Aditivii alimentari sunt regăsiți în 88% dintre produsele studiate. Numărul de E-uri variază între zero și șase astfel:
Potrivit studiului făcut public de InfoCons, 59.09% dintre produsele studiate au avut în componență caroteni / beta-caroten (E160a). Guma xantan (E415) se găsește în componența a 32,95% dintre produsele studiate. 23.86% din muștarul care se vinde în România conține acid citric (E330) și 23.86% au avut în componență riboflavina (E101).
Produsele studiate de InfoCons au avut pe etichetă informații nutriționale pentru 100 de grame de produs. Astfel, muștarul are următoarele valori:
Aromele precum miere, hrean sau mărar se găsesc, într-o porție de 100 de grame, în proporție de 0.1% și 15%.