Povestea conacului Sava Brancovici, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro

Povestea conacului Sava Brancovici, scos la vânzare pentru 2,5 milioane de euro Conacul Sava Brancovici. Sursă foto: Facebook

Unul dintre cele mai emblematice monumente istorice din România, Conacul Sava Brancovici, a fost scos la vânzare, prețul solicitat fiind de ordinul milioanelor de euro. Amplasat într-un cadru pitoresc și încărcat de o bogată istorie culturală, conacul reprezintă o oportunitate unică pentru investitorii și pasionații de patrimoniu.

Conacul Sava Brancovici, scos la vânzare

Sotheby's International Realty din Romania vinde conacul Sava Brancovici, construit în 1900 și restaurat în spiritul Ţării Zarandului, cu 2,5 milioane de euro. Conacul Sava Brancovici din Ineu, Arad, are 19 camere și 19 băi.

În urma recondiționării au fost păstrate fațadele în culori pastel, așa cum ar fi un fistic sau un tort baroc cu mentă picurat cu glazură albă cu mâna expertă. În interior, stilul este păstrat în echilibru și există zece camere primitoare care folosesc materiale tradiționale precum cărămida, lemnul ars, copăi și lămpaşe, mobilier pictat și țesături înflorate.

Florile vii care sunt prinse în tapițerii și dulapuri smântânii sau verzi captează lumina și aduc căldură. Există un restaurant mare, o pizzerie cu 50 de locuri și o terasă cu 120 de locuri.

Ne puteți urmări și pe Google News
Conacul Sava Brancovici

Conacul Sava Brancovici. Sursă foto: Facebook

Istoria Conacului Sava Brancovici

Conacul Sava Brancovici din Ineu, Arad, are 19 camere și 19 băi. Reînnoirea a păstrat fațadele în culori pastel, așa cum ar fi un fistic sau un tort baroc cu mentă picurat cu glazură albă cu mâna expertă. În interior, stilul este păstrat în echilibru și există zece camere primitoare care folosesc materiale tradiționale precum cărămida, lemnul ars, copăi și lămpaşe, mobilier pictat și țesături înflorate.

Florile vii care sunt prinse în tapițerii și dulapuri smântânii sau verzi captează lumina și aduc căldură.Există un restaurant mare, o pizzerie cu 50 de locuri și o terasă cu 120 de locuri.

Conacul poartă numele Sfântului Sava Brancovici, care a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română în 1955 după ce a fost supus persecuției religioase de către principele Transilvaniei Mihai Apafi I. Preotul ortodox de origine sârbă care locuia în Ineu s-a opus prozelitismului religios calvin și a fost Mitropolit al Transilvaniei între anii 1656-1680. Este considerat străjer al oraşului și al credinței ortodoxe pentru acest lucru.

În Ineu, care se află la 57 km de Arad și aproximativ 100 km de Timişoara, trăiesc 8.000 de oameni. Este situat pe drumul național care duce la graniță și este un loc interesant pentru turiștii care caută Castelul Ineului, Poiana Narciselor și cramele din podgoria Miniş.