Evenimentul Zilei > Actualitate > Postul TV Money Channel a rămas fără finanțator
Postul TV Money Channel a rămas fără finanțator

Postul TV Money Channel a rămas fără finanțator

Postul de business a dispărut după ce contractul dintre Realitatea Media SA și omul de afaceri Mohammad Murad a expirat

Televiziunea de business „The Money Channel” și-a dat obștescul sfârșit după ce Casa de producție deținută de omul de afaceri Mohammad Murad a încheiat colaborarea cu Realitatea Media SA.

De la 1 aprilie, „The Money Channel”, deţinută de societatea Realitatea Media SA, şi-a întrerupt emisia din motive tehnice, în condiţiile în care licenţa audiovizuală a acestui post va expira pe 25 aprilie. În prezent, pe canalul pe care emitea „The Money Channel”, în locul programului obişnuit, este afişat textul „revizie tehnică“. Licenţa postului este deţinută de Realitatea Media SA, care deţine şi televiziunea de ştiri Realitatea TV, dar imobilul în care au fost amenajate studiourile și cel care finanța postul era de fapt omul de afaceri Mohammad Murad. Pe 21 martie, contractul de colaborare cu Realitatea Media a expirat, iar surse din anturajul omului de afaceri spun că nu a mai fost prelungit. Printre motivele ce au dus la încetarea colaborării se numără faptul că Realitatea Media nu a putut garanta prelungirea licenței, dar și că, Money Channel nu a avut vizibilitate. Neînțelegeri între părți au fost și vizavi de intrarea pe cablu.

„Mohammad Murad, alături de nucleul de jurnaliști de la Money Channel vor să meargă mai departe sub un brand propriu și să facă o televiziune de business”, au mai declarat sursele pentru EVZ.

Fac o nouă televiziune de business

În urmă cu doi ani, în luna aprilie 2013, Money Channel se relansa sub sloganul „Trăiește business!”, sub coordonarea directorului general Daniel Apostol, care demisionase dintro poziție similară de la Money TV. Alături de el se aflau jurnaliștii Loredana Popescu, Horia Alexandrescu, Liviu Moldovan și Constantin Rudnitchi. Televiziunea opera pe o licență a Realitatea Media S.A., de ținută de Cozmin Gușă, directorul editorial de la Realitatea TV, dar cu finanțarea omului de afaceri Mohammad Murad, care a pus la dispoziție și studiourile. Atât jurnaliștii, cât și omul de afaceri Mohammad Murad vor să obțină acum licența pentru nouă televiziune de business. Săptămâna trecută, ei au depus la Consiliul Național al Audiovizualului un proiect în acest sens. Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România. Pe lângă lanțul hotelier Phoenicia, omul de afaceri deține lanțul de restaurante Spring Time, fabrica de conserve Mandy și are investiții în domeniul imobiliar.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: