POȘTA ROMÂNĂ: Cinci manageri renunță la plata salariilor compensatorii. PRIMEAU MII DE euro în caz de concediere
- Raluca Florescu
- 19 mai 2014, 14:30
O parte dintre reprezentanţii echipei de management a Poştei Române - directori executivi şi directori - au anunţat că renunţă benevol, fără echivoc şi fără vreo condiţionalitate, la clauzele din contractul individual de muncă (CIM), ce reglementează plata unor salarii compensatorii dacă încetează activitatea, a anunțat Ministerul pentru Societatea Informaţională.
Aceștia sunt: Alexandru Petrescu - director executiv şi, preşedintele Comisiei de Privatizare, Rareş Stanciu - director executiv -, Andrei Stănescu, Ciprian Boloş şi Gabriel Dumitru - directori în cadrul Companiei Naţionale Poşta Română, care şi-au comunicat în scris opţiunea de a renunţa la clauza ce reglementa plata salariilor compensatorii.
„Aşteptăm în continuare deciziile celorlalţi directori din Poşta Română care nu ne-au comunicat încă în scris hotărârea lor. De asemenea, AGA aşteaptă finalizarea reuniunii Consiliului de Administraţie”, a declarat ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea.
Conform comunicatului MSI, răspunsul pozitiv al echipei manageriale este în concordanţă cu strategia de dezvoltare şi privatizare a companiei, dovadă a solidarităţii şi respectului acesteia faţă de angajaţii companiei.
Ministerul a solicitat prin reprezentantul său în Adunarea Generală a Acționarilor, întrunirea, în cursul zilei de astăzi, în regim de urgenţă, a unui Consiliu de Administraţie care să operaţionalizeze deciziile echipei de Management.
De asemenea, ar urma să fie luate măsurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare, se spune în comunicat.
Potrivit reprezentanților biroului de presă al Poștei, reprezentanții echipei de Management primesc circa 12 salarii compensatorii în cazul în care se încheie contractul de mandat. Potrivit reprezentanților sindicali, nivelul compensațiilor urcă însă până la 30 de salarii.
Directorul general Ion Smeeianu câștigă 5.000 de euro lunar, în timp ce ceilalți membri ai echipei executive circa 2.000 de euro lunar.