Porumboiu: "Wesley e liber să plece la Steaua"

Porumboiu: "Wesley e liber să plece la Steaua"

Patronul "galben-verzilor" a recunoscut ieri, în premieră, că este dispus să renunţe la brazilianul care a spus răspicat că nu mai vrea să stea la Vaslui.

Steaua ar putea da lovitura pe piaţa transferurilor în această iarnă. FC Vaslui a anunţat ieri, prin vocea patronului Adrian Porumboiu, că nu se opune unui transfer al brazilianului Wesley Lopez în Ghencea. Atacantul sud-american, în vârstă de 30 de ani, este considerat unul dintre cel mai valoroşi stranieri din Liga I. El a venit în 2008 la Vaslui şi a marcat 24 de goluri în cele 65 de apariţii în tricoul "galben-verzilor".

Wesley este jucătorul pentru care antrenorul Marius Lăcătuş insistă cel mai mult, deoarece îi ştie calităţile din timpul mandatului de tehnician la echipa moldoveană. Mihai Stoica, managerul general al "roş-albaştrilor", nu pare încântat de mutare, dar Lăcătuş a discutat personal cu Gigi Becali despre necesitatea achiziţionării acestui fotbalist.

"Mai are pe deget verigheta Vasluiului"

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu am nimic împotrivă. Wesley e liber să plece la Steaua. Cei din Ghencea trebuie să discute în primul rând cu noi. Acum nu poate să plece liber pentru că mai are pe deget verigheta Vasluiului", a spus ieri Adrian Porumboiu la Sport.ro. Wesley intră din ianuarie în ultimele şase luni de contract şi moldovenii vor să-l dea pentru a-şi mai acoperi un pic din investiţie, deoarece au plătit 800.000 de euro pe brazilian.

"Mulţumesc Vasluiului, dar vreau să plec", a spus Wesley marţi. Singura problemă pentru conducătorii Stelei o reprezintă salariul brazilianului, care la Vaslui încasa 300.000 de euro pe sezon. Nu este exclus ca şi Wesley să accepte plata unei părţi din salariu "la negru", pentru a nu depăşi plafonul salarial impus de Gigi în Ghencea.

"Nu am nimic împotrivă. Wesley e liber să plece la Steaua. Nu poate să plece liber de contract.", ADRIAN PORUMBOIU, patron la FC Vaslui

VERDICT

Cristi Tănase va lipsi la Napoli

Steaua nu se va putea baza pe căpitanul Cristi Tănase în ultimul meci al sezonului, cu Napoli, decisiv pentru calificarea în primăvara europeană. "Dodel" s-a accidentat luni, în timpul partidei din Liga I cu "U" Cluj, iar ieri a primit un verdict deloc îmbucurător.

Decarului din Ghencea i s-a descoperit la controlul medical efectuat ieri o leziune fibrilară la nivelul muşchiului femural de la piciorul drept, afecţiune care-l face indisponibil pentru partida programată pe 15 decembrie, pe stadionul "San Paolo" din Napoli. Veştile proaste pentru "roş-albaştri" nu se opresc aici.

Dacă steliştii au confirmarea că nu se vor baza pe căpitanul echipei, adversara sa a răsuflat uşurată după ce diagnosticul primit de argentinianul Ezequiel Lavezzi a fost mult mai bun. Sud-americanul s-a accidentat tot luni, în partida de campionat cu Palermo, dar va fi apt pentru ultimul joc din grupele Ligii Europa, cu Steaua.

Kapetanos vrea să rămână

Atacantul Pantelis Kapetanos, golgheterul echipei din Ghencea în ultimele două sezoane, a declarat ieri, înainte de a pleca acasă, în Grecia, în vacanţă, că vrea să continue în tricoul roşalbastru. "Sută la sută rămân la Steaua. Am contract şi voi sta până în vară aici. N-am vorbit cu Stoichiţă (n.r. - actualul antrenor de la AEL Limassol)", a spus Kapetanos.

Gigi Becali continuă să se bată cu pumnii în piept că-i va lua de la Universitatea Craiova pe fundaşul Valerică Găman şi pe atacantul Mihai Costea. Antrenorul Marius Lăcătuş nu este încântat de achiziţiile promise de Gigi, pentru că Steaua are acoperite posturile pe care evoluează cei doi olteni.