Evenimentul Zilei > Actualitate > Important! NU mai mâncaţi PORTOCALE dacă suferiţi de această boală
Important! NU mai mâncaţi PORTOCALE dacă suferiţi de această boală

Important! NU mai mâncaţi PORTOCALE dacă suferiţi de această boală

De departe sunt cele mai iubite citrice deoarece dau energie datorită proprietăţilor lor. Sunt recomandate pentru curele de slăbire şi mai ales pentru cei care au probleme cu colesterolul. Portocalele sunt recomandate de medici şi nutriţionişti deoarece conţin potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea o sănătate bună.

Dar, din păcate, nu pot fi consumate de către toată lumea. Specialiştii spun că portocalele nu trebuie consumate (sau foarte rar) de către persoanele care suferă de reumatism deoarece natura acidă a sucului acestora poate să accentueze simptomele artritei.

În rest, toată lumea le poate consuma deoarece  beneficiile portocalelor sunt de necontestat, două sau trei portocale pe zi oferă aproximativ 72mg de calciu. În afară de vitamina C şi calciu, portocalele sunt de asemenea o bună sursă de potasiu, vitamina A şi beta-caroten.

Consumul de portocale previne cancerul, bolile renale, reduce colesterolul. Vitamina C din portocale ne protejează de radicalii liberi. Ce înseamnă asta? Când suntem expuşi substanţelor poluante,  când consumăm alimente râncezite, prăjite sau recongelate, când luăm diverse medicamente, atunci îşi fac apariţia în organism radicalii liberi.