Deci, se pune problema cum poate fi înţeleasă declaraţia care sună aşa: „Am învăţat mecanismul de la un bun profesor, el se numeşte Liviu Dragnea”? Cuvintele acestea fără de prihană pentru magistrul ei, gândurile încărcate de recunoştinţă mai grea decât un buldozer de la TelDrum, exprimate timiduţ-galinaceic, însă harnic- pupincuristic şi îndreptate hotărât către steaua ei călăuzitoare, către entitatea supremă de binefacere (şi binegăsire!), către bărbatul ei planetar, masculul ei alfa cu bască, altfel spus basculul(!), toate câte le auzirăţi sunt aşezate pe raftul de sus al unui suflet romanţios gen „tanţaşicostel” şi transparent ca un peşte pe televizorul Snagov.

Aceste simple mărturisiri, ca un „interval oral”, cu ţipete şoptite de bucurie internă – că doar acolo, la Interne, „se poate conduce cu suflet…”! – aşa cum a spus însuşi „Învăţătorul” – dovedesc cu asupra de măsură că avem în doamna Carmen Dan (şi scriu „avem” pentru că o avem cu toţii, ea fiind a internelor întregului popor, nu doar ale lui Liviu Dragnea!), deci, avem în dânsa o ministră gata spre a fi stoarsă de competenţe ca o portocală fără epoleţi („Sper că nu există vreo problemă de gen” – i-a dojenit Dragnea pe ziarişi la numire!), o persoană extrem de sensibilă şi de tandră, cum doar o secretară de şcoală sau o casieră de bancă sunt capabile să fie. Sau bine, dacă ţineţi cu tot dinadinsul, sfioasă ca un crin parfumat răsărit printre talabe de ghenerali duhnind a iuft. O creatură delicată precum năluca despletită la marginea mării (chiar există în albumul dumisale o fotografie în această postură eminesciană de Videle!), visând sub clar de lună la iubitul ei plecat la război. Războiul pentru îmbogăţirea neamului… Neamului său.

Concluzie. Declaraţia doamnei Carmen Dan, ministru al Afacerilor Interne în actualul guvern, „fostă, succesiv, secretară de…et caetera et caetera”, întăreşte (scuzaţi verbul!) o constatare interesantă a observatorilor specializaţi în detectări olfactive la nivel social.

Cum că orice dregător numit într-o nouă funcţie poartă în el, pe lângă pecetea de neşters a originii sale, feromonii mentorului său… Pam-pam!