Într-o postare pe Facebook, Pleșoianu scrie că pe 23 august 2006, acționarii Băneasa Investment au încheiat o convenție cu Ambasada SUA pentru închirierea unui teren de 40.000 de metri pătrați.

„Întrebare pentru ambasadorul Hans Klemm și pentru #deontologi: dacă Popoviciu e foarte rău și foarte corupt și îi plătește pe Freeh și pe Giuliani, care și ei sunt astfel foarte răi, atunci de ce stă ditamai Ambasada SUA, care e desigur foarte bună, FIX pe terenul despre care DNA zice că a fost obținut ilegal de Popoviciu!?

În data de 23 august 2006, acționarii Băneasa Investment (Popoviciu) au încheiat cu Ambasada SUA o convenție pentru constituirea unui drept de superficie și/sau închirierea unui teren în suprafață de 40.000 mp – număr cadastral 4506 – din terenul aferent Fermei Bănesa, pe o perioadă de 99 de ani, potrivit rechizitoriului. Vorbim despre o chirie de 2 dolari mp/an până în anul 2105! În condițiile în care, potrivit aceluiași rechizitoriu, prețul în zonă la acea dată era de 150 de dolari/mp, iar o evaluare a unor proiecte ale Guvernului în zonă este de 550 de euro/mp…

Trag concluzia că vreți neapărat să ieșiți foarte prost din treaba asta cu Giuliani, Freeh și Popoviciu…", scrie Liviu Pleșoianu pe Facebook.