Evenimentul Zilei > Actualitate > Popii şantajişti din Vaslui s-au certat pe modul de primire a banilor
Popii şantajişti din Vaslui s-au certat pe modul de primire a banilor

Popii şantajişti din Vaslui s-au certat pe modul de primire a banilor

Doi dintre cei trei preoţi care l-au şantajat pe episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu, s-au certat pe modalitatea prin care urmau să primească cei 50.000 de euro ceruţi pentru a nu publica imagini compromiţătoare cu ierarhul, susțin procurorii DNA.

Sebastian Cristi Jitaru, preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, Gheorghe Damian, preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui, şi Răzvan Mihail Bumbu, preot paroh la Parohia Văleni, au fost reţinuţi de DNA şi plasaţi în arest la domiciliu de către instanţă pentru şantaj, urmând ca azi să se judece contestaţia procurorilor care cer plasarea lor în arest. 

Damian a vrut ca cei 50.000 de euro să fie virați în contul parohiei lui Bumbu, dar acesta a insistat să meargă împreună în seara de 14 iunie la Episcopia Huși și să-i primească cash pentru că se temea că tranzacția bancară lasă urme, se arată în rechizitoriul procurorilor. Anchetatorii mai arată că, de frică să nu fie interceptaţi, cei doi ar fi folosit sintagma „datorie”, referindu-se la suma de 50.000 de euro.

De asemenea ei i-au spus episcopului că au o înţelegere cu celălalt inculpat, Sebastian Cristi Jitaru, victima cunoscând că Jitaru deţinea înregistrările compromiţătoare. În filmare, episcopul ar apărea în ipostaze compromițătoare alături de un tânăr care ar fi fost elev al Seminarului Teologic Huși, în prezent preot într-o comună din Vaslui. Jitaru i-a pretins lui Corneliu Bârlădeanu postul de episcop vicar.