Evenimentul Zilei > EVZ Special > Pompeo: Există „dovezi uriașe” că virusul provine de la Laboratorul din Wuhan
Pompeo: Există „dovezi uriașe” că virusul provine de la Laboratorul din Wuhan

Pompeo: Există „dovezi uriașe” că virusul provine de la Laboratorul din Wuhan

Șeful diplomației americane a declarat sâmbătă, 3 mai, în cadrul unui interviu, că există „un număr semnificativ de dovezi” că pandemia de COVID-19 a plecat de la un laborator din Wuhan.

„Există dovezi uriașe că de acolo a plecat”, a declarat secretarul de stat american într-un interviu la canalul ABC, refuzând să precizeze dacă virusul a scăpat din greșeală sau a fost eiberat intenționat de către Beijing.

„China este cunoscută pentru propensiunea sa de a infecta lumea și de a utiliza laboatoarele fără a respecta normele”, a spus Mike Pompeo. „Nu este prima oară când lumea este pusă în pericol din cauza unor viruși provenind de la laboratoare chineze.”

De altfel, oficialul american a părut că regretă lipsa de cooperare a autorităților chineze de a face lumină în legătură cu originea pandemiei.

„Ele continuă să împiedice accestul Occidentului, accesul celor mai buni medici” (la laboratorul din Wuhan)”, s-a plâns Pompeo. „Trebuie să fim lăsați să mergem acolo. În continuare nu avem eșantioanele de virus care ne sunt necesare (pentru vaccin).”

Președintele Donald Trump afirmase și el joi că a văzut „informații foarte credibile” care indicau că virusul își are originea în Laboratorul de Virologie din Wuhan.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: