Evenimentul Zilei > Opinii > Invitatii EVZ > POLITICALLY INCORRECT. Plan diabolic pentru răzbunarea Statului Islamic! Islamiștii vor să mute războiul pe pământul cruciaților!
POLITICALLY INCORRECT. Plan diabolic pentru răzbunarea Statului Islamic! Islamiștii vor să mute războiul pe pământul cruciaților!

POLITICALLY INCORRECT. Plan diabolic pentru răzbunarea Statului Islamic! Islamiștii vor să mute războiul pe pământul cruciaților!

„Califatul islamic” a dispărut practic din Siria și Irak, dar pericolul terorist e mai mare ca oricând. Cel puțin asta reiese din fișierele obținute de jurnaliștii britanici și publicate în prestigioasa publicație Sunday Times.

Comandanții Statului Islamic rămași în viață planifică noi atacuri teroriste în Europa. Mai mult, celulele jihadiste din Siria au format echipe de asasini și pun la punct lichidarea responsabililor politici care încearcă să guverneze țara. Fișierele au fost găsite pe un harddisk în februarie, după o luptă în deșert între forțele locale și un grup de jihadiști. E vorba, practic, spun jurnaliștii care au lucrat la descifrarea și autentificarea documentelor, de o întreagă arhivă asemănătoare cu cea a unui minister de război.

Sunt liste de luptători în care sunt înregistrate și armele care le-au fost încredințate, dar și plățile care le-au fost făcute. Există și tot felul de cereri din partea unor comandanți locali care se plâng de lipsa de luptători dispuși să-și asume atacuri sinucigașe. Cele mai interesante sunt scrisorile unui lider care semnează Abu Taher al-Tajiki. Acest comandant (tadjic de origine, se pare) susține că are la dispoziție luptători dispuși să desfășoare operațiuni „departe de statul islamic” și că ar fi în contact cu ei pentru a „realiza operațiuni” sângeroase. Pentru a facilita aceste atacuri, el solicită înființarea unui Birou de Relații Externe care să coordoneze operațiunile din Europa și, probabil, să ofere sprijin logistic. Alte scrisori adresate liderilor jihadiști din Irak și Siria de către al-Tajiki propun crearea unor „celulele de crocodili”, în fapt a unor grupuri de ucigași care se ascund (precum crocodilii în apă) înainte de a lansa atacuri devastatoare.

Toate misiunile despre care se vorbește în aceste scrisori presupun „uciderea dușmanilor lui Dumnezeu” în număr cât mai mare, dar și obținerea banilor necesari pentru a continua lupta. Există și planuri de atac concepute pentru hackerii și tehnicienii grupării. Știrile despre aceste planuri au apărut după ce Forțele Democrate Siriene, susținute de SUA, au susținut recent că au obținut victoria deplină asupra ultimelor rămășițe ale califatului din Siria. Guvernul sirian al președintelui sirian Bashar al-Assad a tratat însă cu scepticism afirmația Washingtonului privind victoria militară. Trimisul Siriei la ONU a avertizat recent că mulți teroriști se ascund în lagărul de refugiați Rukban, situat într-o zonă protejată de SUA, în apropiere graniței cu Iordania.

 

Publicat in categoriile: Invitatii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: