Evenimentul Zilei > Politica > Politică și afaceri. Cum își rotunjește un consilier PSD veniturile
Politică și afaceri. Cum își rotunjește un consilier PSD veniturile

Politică și afaceri. Cum își rotunjește un consilier PSD veniturile

Un consilier județean PSD, din Iași, își rotunjește frumușel veniturile din chiriile pe care le încasează de la o firma care are legătură cu un studio videochat. Acesta câștigă 60.000 de euro din chirile pe care le încasează.

Consilierul Județean Mircea Manolache lucrează ca jurist la o companie din Iași, de unde încasează un salariu de doar 4.382 de lei. De asemenea, potrivit declarației de avere, mai câștigă ceva bănuți din îndemnizația pe care o încasează de la Consiliul Județean, 18.005 lei.

Sumele reprezintă, însă, un mizilic, comparativ cu ceea ce încasează de la o societate comercială a cărei principal obiect de activitate este, conform informațiilor de pe site-ul Ministerului Finanțelor, „activități de telecomunicații prin satelit”. Din chiriile încasate de la această societate, consilierul județean adună, conform declarației de avere suma de 60.000 de euro anual.

Potrivit BZI, firma s-ar ocupa cu afacerile de tip videochat. De altfel, un anunț de angajare postat de firma respectivă pe un website cu oferte de muncă trimite la pagina unui studio de videochat.

Sursa citată susține că firma ar fi controlată de Aniela Bodea, fosta soţie a unui om de afaceri, Costin Bodea, cunoscut în lumea patronilor de videochaturi din Iași.

De menționat că, împreună cu soția, consilierul județean PSD Mircea Manolache deține trei case de locuit și un apartament în municipiul Iași.