Premierul a susținut că toate regiunile ţării trebuie să se dezvolte ca să ajungă la un anumit nivel. Dăncilă a mai declarat că o să revină în zona Moldovei cu investițiile care se fac în autostrăzi si în aeroportul din Bacău.

 „Am să mă întorc în Moldova şi o să vorbesc de toate investiţiile care se fac pe zona Moldovei, inclusiv aici, la Bacău, pentru că am văzut anumite lucruri care nu sunt conforme cu realitatea. Dacă susţinem la nivel european o politică de coeziune, această coeziune trebuie să fie şi între regiunile ţării şi toate regiunile ţării trebuie să se dezvolte ca să ajungă la un anumit nivel. Eu susţin toate zonele, susţin şi Moldova. Dar am să vin cu toate investiţiile care se fac, inclusiv aeroportul pe fonduri europene de la Bacău, inclusiv autostrăzile, inclusiv spitale, tot ceea ce ţine de investiţii, atât pe fonduri europene, dar şi în parteneriat public-privat, pentru că noi avem investiţii în Moldova", a declarat Dăncilă, potrivit Agerpres.

Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, ce va uni Ardealul de Moldova, va avea o lungime totală de 310 kilometri și va fi cea mai scumpă șosea de mare viteză din România, cu un cost de peste 4 miliarde de euro.